Cube World po šestih letih tišine končno dobil prvo posodobitev ter datum izida

Ko sem lani decembra pisal o tem kaj se dogaja z igro Cube World, si nisem mislil, da bom lahko že letos rekel, končno. Osebno ne morem verjeti, da bo igra po šestih letih le dobila novo posodobitev, kaj šele datum izida, čeprav sem vedno verjel oziroma upal, da se bo ta dan zgodil. Žal še ta ni napočil, se pa bliža. Dobili smo uradno potrditev, da bo to v tem, oziramo v naslednjem mesecu.

Wolfram Von Funck, razvijalec igre je prav tako objavil prispevek, v katerem opisuje, zakaj kljub svoji želji ni v tem času objavil nobene posodobitve. Na kratko se je spopadal z anksioznostjo zaradi takratnih napadov DDOS ter prevelikih pričakovanj. In kot se sam opisuje, je perfekcionist in skupaj s tesnobo preprosto ni bil zadovoljen s stvarmi, ki jih je izdelal. Tako bo ta izdana različice igre kot Cube World 2.0 (ko bi le Mojang enako storil s Minecraftom). Celoten prispevek pa si lahko preberete na njegovem blogu.

Tako bo igra prišla v septembru oziroma oktobru tega leta na platformi Steam. Trenutno je cena igre neznana, a verjetno bo sledila alfa verziji in se bo gibala okrog 15 €. Žal uradnega seznama vseh novosti in sprememb ni, obstaja pa neuradni seznam na r/cubeworld Reddit forumu. Prav tako pa je bil pred dobrim tednom objavljen 16-minutni igralni posnetek, ki kar lepo prikaže nekatere spremembe.

Pozor, če ste bili oziroma ste še vedno lastnik alfa verzije, vam ne bo potrebno ponovno kupiti igre, kajti poslana vam bo Steam koda.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime