EA vstopil v Guinnessovo knjigo rekordov z najbolj negativnim komentarjem v Reddit zgodovini

Guinnessova knjiga rekordov že leta in leta navdušuje z vsemi podvigi človeštva, zbranimi na enemu mestu. Sedaj so se podali tudi v zbiranje dosežkov iz digitalnih polj in v igričarski industriji so tako našli pravi biser, ki je znan praktično vsakemu, ki vsaj malo spremlja to tematiko.

Govorimo seveda o slavnemu komentarju iz strani razvijalca EA, ki je želel na Redditu zagovarjati svojo odločitev, da nekatere karakterje v igri Star Wars: Battlefront II zaklene za plačljivi zid.

Celotna afera se je zgodila 12. novembra 2017, ko je nek nezadovoljen uporabnik na Redditu znorel, saj je za igro plačal 80 dolarjev, a vseeno ni mogel igrati priljubljenih karakterjev, kot sta Luke Skywalker ter Darth Vader. Ta dva junaka je lahko igralec odklenil le tako, da je v špil vložil ogromno količino ur ali pa preizkusil srečo v “loot boxih”, za katere bi moral odšteti lepo količino denarcev.

Takrat je v Reddit temo stopil predstavnik EA-ja in poskušal nategovanje igralcev označiti s slavnimi besedami “pride and accomplishment”. Zadeva se jim ni obrestovala in EA-jev komentar je hitro začel pridobivati negativne glasove, na koncu se je številka ustavila pri -683.000.

Za primerjavo lahko vzamemo drugi najbolj negativni komentar v zgodovini, ki je nabral samo 88.906 puščic navzdol, pa še ta je samo posledica zanimive igre, ki so si jo zamislili Reddit uporabniki.

EA-jev komentar je bil tako slaven in odziv tako negativen, da so nato nekatere države začele resno razmišljati o vrednostnih skrinjicah kot o načinu nelegalnega hazardiranja, EA pa je moral nato popolnoma preoblikovati sistem napredovanja v Battlefront II.

Čestitke, EA, vpisal si se v zgodovino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime