Občina Trbovlje na Facebooku ponosno oznanila poligon za Človek ne jezi se, ki sumljivo spominja na kljukasti križ

Občina Trbovlje je 30. avgusta na svojemu Facebook profilu ponosno oznanila novo pridobitev, na kateri naj bi se zabavali učenci Osnovne šole Ivana Cankarja. Na igrišču so namreč zgradili poligon za igranje igre Človek ne jezi se, to pa bi lahko učencem omogočilo lepše preživljanje časa na odprtem v fizični zabavi, ki ne zahteva buljenja v telefon.

No, to se verjetno ne bo zgodilo, saj pri oblikovanju poligona niso ravno dobro razmislili o sami obliki, ki si jo lahko ogledate spodaj. Ni težko opaziti, da oblika precej spominja na kljukasti križ, ki so ga med drugo svetovno vojno ponosno nosili nacisti in kateri je od takrat takšna podoba, ki se je poskušajo izogibati vsi, saj vas v nasprotnemu primeru čaka prava PR nočna mora.

To je nato spoznala tudi občina, ki je zaradi komentarjev hitro odstranila Facebook objavo, vendar niso računali na plodnost slovensko Reddit skupnost, ki je zadevo ohranila za ogled sleherniku. Kot pravi en uporabnik “MaHcIn” “gre ta objava hudo v nos njihovi županji, katera se močno trudi izbrisati vse povezave, ki nakazujejo na ta nesrečni Človek ne jezi se”.

Žal zaenkrat ne vemo, ali je poligon še na voljo ali pa so ga že premazali s betonom. Če imate več informacij, jih prosim le dodajte v komentar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime