System Shock 3 dobil prvi napovednik

System Shock 3 je ena od iger, ki se je pisec teh vrstic močno veseli. Tople spomine imam na preigravanje dvojke, kjer sem bil zaprt v klavstrofobične hodnike vesoljske ladje, kjer so me napadli človeški mutanti ter zlobna umetna inteligenca.

Dvojka je sedaj stara že 20 let, zato je napočil skrajni čas za nadaljevanje. Vmes sem se pozabaval z igro Prey, ki je odlična igra in je dejansko požgečkala tisto odprtino, ki jo je pustila System Shock serija.

Trojka je v izdelavi že nekaj časa in sedaj smo prvič videli, kako zadeva dejansko izgleda. Dobili smo kratki dražilnik, ki prikazuje nekaj pred-alfa igralnih posnetkov.

Grafično špil obeta, a to nekako ni poanta takšnih iger. Bolj nas namreč zanimajo mehanike igranja in če bomo lahko vesoljsko postajo raziskovali po mili volji in objektive razreševali na več možnih načinov. Ter seveda atmosfera ter z njo povezana grozljivost, ki sta iz prvih dveh delov naredili takšni legendi.

Razvijalec Otherside Entertainment žal ni razkril nekih specifičnih informacij, zato se nam trenutno niti ne sanja, kdaj bo špil sploh izšel. Vemo samo, da se zlobna umetna inteligenca SHODAN zopet vrača in nam bo tudi tokrat na vse načine mešala štrene.

Morda pred tem dobimo tudi predelavo System Shock 2 Enhanced Edition, na kateri trenutno dela studio Night Dive.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime