Borderlands 3 se na PC-ju bori s tehničnimi težavami

Pa smo vendarle dočakali izid igre Borderlands 3. Založnik 2K in razvijalec Gearbox sta na police vendarle poslala igro, ki je na pravo nadaljevanje čakala dolgih 7 let. Žal pa izid ni šel po maslu in očitno se težave nadaljujejo.

Pisali smo že o bizarni situaciji, ki se tiče poslanih kod za recenzijo. Evropejci smo svoje kode prejeli šele danes (med njimi tudi mi, ki bomo špil opisovali na PlayStation 4 Pro), kar bo povzročilo velik zamik pri ustvarjanju opisov.

PC igralci, ki so se z velikim veseljem zapodili v preigravanje Borderlands 3 pa poročajo o tehničnih težavah. Igra je zaenkrat na voljo samo na Epic Games trgovini, tako da boste zaman iskali nasvete na forumih kot jih ima denimo Steam. Spletna stran PCGamer je izdala zanimiv graf, kjer za igranje v 2560×1440 ločljivosti priporočajo grafično kartico RTX 2080.

Težave naj bi delala neoptimiziranost, saj igra za tekoče poganjanje zahteva čudno močne konfiguracije. Prav tako ni priporočljivo poganjanje v DX12 načinu, saj v temu primeru špil zahteva celo večnost, preden naloži vse potrebne teksture za igranje. Težave naj bi povzročale tudi vmesne sekvence, ki ne delujejo pravilno na ultrawide monitorjih.

Pojavila se je še ena bizarnost, saj včasih igra ne nastavi pravega jezika. Rešitev se je že pojavila:

  • odprite Epic Games zaganjalnik
  • pojdite pod nastavitve
  • poiščite Borderlands 3
  • izberite opcijo “additional command line arguments”
  • prilepite komando “-culture=en”

Borderlands 3 bo Epic ekskluziva za pol leta, nato pa bo doživela svoj izid tudi na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime