Netflix si je priboril ekskluzivne pravice za serijo Seinfeld

Serija Seinfeld je stara že več kot 30 let, a to niti ni pomembno, saj zob časa tej legendarni zadevi ne more do živega. Seinfeld je ena tistih serij, ki jo gledajo tako starejši kot tudi mlajši gledalci in je kot taka izjemno pomemben izdelek za vse pretočne platforme.

Za ameriški trg si pravice za predvajanje trenutno lasti Hulu, vendar bo ta pogodba iztekla leta 2021. Lastnik licence je Sony Pictures Television in do njih je pristopilo ogromno snubcev, med katerimi je na koncu prevladal Netflix.

Točne številke pogodbe niso bile razodete, a govorice pravijo, da je Netflix za pravice odštel več kot 500 milijonov dolarjev. To je ogromna številka, a Netflix to serijo krvavo potrebuje.

Platforma je namreč izgubila pravice do predvajanje serije The Office ter Friends. Pisarna se bo preselila na nov pretočni servis NBCUniversala, medtem ko bodo Prijatelji ponujeni na HBO Maxu.

Netflix bo vsem svojim gledalcem ponudil na ogled vseh 180 epizod Seinfelda, dodali pa bodo še en bonbonček. Seinfelda bomo lahko namreč prvič gledali v 4K ločljivosti, česar do sedaj še nismo videli.

Netflix je tako na svojo stran pridobil pomemben izdelek, ki mu bo vsekakor pomagal v vojni z Disneyem in njegovim pretočnim servisom Disney+, ki želi s svojim ogromnim katalogom in nizko ceno Netflix izriniti iz trga.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime