Francoski Twitch stream Z Event zbral rekordno število donacij za dobrodelne namene – Ninja doniral ogromen kupček denarja

Francozi trenutno igrajo veliko vlogo v streaming svetu. Na Twitchu je 20. septembra štartal dobrodelni prenos v živo, dogodek pa so imenovali Z Event.

To je že četrto leto Z Eventa in vsakič so se donacije samo še povečale. Letos so si zadali zbrati 3 milijone evrov, to številko pa so presegli že včeraj.

Pri dogodku je sodelovalo preko 50 streamerjev in v treh dneh jim je uspelo zbrati 3.9 milijonov evrov, kar dogodek naredi rekordnega. Nikomur v zgodovini streaming scene ni zbralo zbrati takšnega števila novcev izključno preko donacij.

Drugi dan dogodka je s svojo donacijo pomagal tudi slavni Mixer streamer Ninja, ki je kupčku denarja primaknil 26.000 € in tako zeleno črtico donacij premaknil nad 3 milijone evrov. Organizatorji so bili ob temu trenutku seveda navdušeni in začelo se je skandiranje imena Ninja.

Ves zbrani denar bo romal na račun neprofitne organizacije Pasteur Institute, ki se ukvarja z raziskavo cepiv za različne bolezni.

Navdušen je bil celo francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je organizatorjem čestital preko Twitterja in pod objavo zapisal:

“55 francoskih igralcev je preko vikenda zbralo več kot 3 milijone evrov za Pasteur Institute. Ste inspiracija mnogim in prikazali ste nam, da je vse mogoče.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime