Policija aretirala osumljenca, ki je bil odgovoren za DDOS napade na World of Warcraft Classic

7. septembra so World of Warcraft Classic igralci naleteli na velike težave pri igranju. Blizzardovi strežniki so se znašli pod masovnimi DDOS napadi in vstop v igro je bil za nekaj časa praktično nemogoč.

Odgovornost za napade je prevzel Twitter račun UkDrillas, ki je vsakih 30 minut pred napadom izdal opozorilo, da bo v roku pol ure padel strežnik. To se je nato tudi zgodilo in razvijalec Blizzard je imel kar nekaj težav, da je Azeroth postavil nazaj v normalno stanje.

Blizzard je nekaj dni nazaj na forumu malce bolje razjasnil situacijo. Takoj ob napadih so začeli sodelovati z lokalnimi in internacionalnimi oblastmi in v roku par dni jim je uspelo izslediti storilca. Ta naj bi bil aretiran, ni pa še jasno, ali je bil to isti napadalec, ki je stal za Twitter računom UkDrillas.

Blizzard se glede svojih strežnikov ne zafrkava. Več kot leto nazaj se je zgodil še en DDOS napad na WoW strežnike in storilec je bil obsojen na leto zapora, doletela pa ga je tudi denarna kazen v vrednosti 30.000 dolarjev.

DDOS napadi se v ZDA in Evropi obravnavajo kot zvezni zločin, kjer lahko takšne storilce pričaka par let dolga zaporna kazen. Če napadalec prihaja iz Združenega kraljestva (kot lahko sklepamo iz njegovega Twitter imena), pa zna za zapahi preživeti tudi do 10 let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime