Black Ops 4, kljub obljubam o dolgoletni podpori, dobiva zadnjo vsebinsko posodobitev

Problem pri seriji Call of Duty je dejstvo, da nekako ne gre v korak s časom. Večigralsko polje je danes povsem drugačno kot je bilo njega dni, ko je na strežnikih vladal Modern Warfare.

Danes imamo kup brezplačnih in tudi plačljivih iger, katera najbolj znana predstavnika sta Fortnite ter PUBG. Ta dva šampiona že leta dostavljata novo vsebino in služita velike denarce preko mikrotransakcij, medtem ko je franšiza Call of Duty v temu pogledu precej ostarela.

Problem je dejstvo, da založnik Activision vsako leto izda nov del Call of Dutya in za vsakega je treba odšteti 60 €+. A težava tiči v smislu podpore: medtem ko Fortnite želi obdržati čim večje število igralcev, COD želi te obdržati samo do izida naslednjega dela franšize.

Kar je seveda logično, saj želijo tako zaslužiti čim več denarja, vendar pri igralcih potem prevlada občutek, da so kupili večigralsko izkušnjo z omejenim rokom trajanja. Tako je tudi v primeru lanskoletno izdane igre Black Ops 4, ki jo je založnik, kljub polni ceni, popolnoma natrpal z mikrotransakcijami.

Za to je razvijalec Treyarch obljubljal leta podpore in nove vsebine, a očitno temu ni tako. Razvijalec je namreč objavil, da bo Dark Divide zadnja operacija za to igro in tako bo zaključil z vsebinskimi posodobitvami. To je šesta operacija, ki jo je razvijalec izdal za igro Black Ops 4, medtem ko so igralci prvo dobili decembra 2018.

Štorija igre Black Ops 4 je tako očitno zaključena in Activision sedaj na vse načine želi vse oči usmeriti v prihajajoči COD: Modern Warfare. Za tega bo poskrbel Infinity Ward, medtem ko naj bi Treyarch že delal na naslednjemu delu franšize, ta pa naj bi izšel enkrat v 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime