Call of Duty Modern Warfare bo očitno vseboval “Pay 2 Win” mehanike

Call of Duty Modern Warfare je imel uspešen beta preizkus, a bolj ko se približuje izid, bolj se kaže pogoltnost založnika Activision.

Ta očitno namerava v igro potisniti plačljive mehanike, ki bodo iz igralca želele iztisniti še zadnji cent. Temu pričajo zadnji podatki “leakerja”, ki je v preteklosti že pravilno napovedal igralni način “2v2 Gunfight”, sedaj pa pravi, da bodo v igri prisotni “loot boxi”, ki pa ne bodo vsebovali samo kozmetike, ampak tudi orožja.

Twitter račun TheGamingRevolution trdi, da bodo tako imenovani “Supply Dropi” vsebovali preko 300 emotikonov, več kot 500 naslovov ter nad 200 sprejev. A to ni edino kar prihaja, saj bodo v te skrinje zapakirana tudi orožja, kar iz igre naredi praktično “Pay 2 Win” naslov.

To je seveda precej veliko razočaranje, saj bo novi Modern Warfare očitno prepojen z mikrotransakcijami. Poleg tega je včeraj Activision razburil igralce, saj bo PlayStation 4 za eno leto prejel “Survival” način, ki ga bodo igralci lahko preigravali samo na Sonyjevem sistemu. To pomeni, da boste Xbox One in PC igralci eno leto preigravali vsebinsko inferioren naslov.

Call of Duty igralci so bili takšnega izkoriščevalnega obravnavanja deležni že v prejšnji igri, Black Ops 4. Ta je sprva štartala z relativno blago obliko mikrotransakcij, katero pa je nato založnik močno razširil in v “Supply Drope” začel vrivati tudi orožja.

Kakšna oblika monetizacije bo deležen Modern Warfare verjetno ne bo znano do samega izida, ki se bo zgodil 25. oktobra, a glede na vse prikazano do sedaj se nam ne obeta nič dobrega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime