World of Warcraft Classic bo še letos prešel v naslednjo fazo

World of Warcraft Classic je star šele malo več kot mesec, a v MMO skupnosti to pomeni, da je zunaj že celo večnost. Najbolj zagrizeni igralci so že dosegli najvišje stopnje ter premagali zadnja šefa Ragnarosa in Onyxio. No, eni fanatiki so to dosegli že manj kot teden po izidu, a pustimo ekstreme ob strani.

Čas je namreč za novo vsebino. Blizzard je že pred izidom izjavil, da bo WoW Classic prejel 6 različnih faz, v katerih bo igralce pozdravila nova vsebina. Direktor igre Ion Hazzikostas je sedaj malce bolje razjasnil njihove plane in po njegovih načrtih, naj bi naslednja faza izšla še pred koncem letošnjega leta.

Je pa tudi izjavil, da je to odvisno od nekaterih tehničnih dejavnikov, kjer je najbolj pomembna tehnologija “layering”. Ta je bila uporabljena že od izida in na vsakemu strežniku igralce razdeli v različne igralne plasti, tako da se vsi ne gnetejo na samo enemu svetu, kar bi lahko privedlo do izpada strežnika. Plastenje pa ima tudi negativno stran, saj lahko dva igralca igrata na istemu strežniku, a ker vsak od njiju sedi na svoji plasti, ni nujno da se bosta videla.

Blizzard te plasti počasi odpravlja in nekateri strežniki že vsebujejo samo en “layer”. Na to točko bi radi prišli na vseh strežnikih, ko bo izšla naslednja faza, ki bo s sabo prinesla novi raid Dire Maul ter šefa Kazzaka in Azuregosa. Ion je povedal, da želi v igri imeti samo enega Kazzaka in ne več kopij njega, ki bi se nahajale na različnih plasteh. To je glavni cilj igre – bolj “resničen” svet in do njega ključno vlogo igra ravno “layering”.

WoW Classic igralci se tako lahko veselite nove vsebine in nič se ne bi čudili, če bi ta izšla ravno v božičnemu času.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime