Paypal izstopil iz Facebookove Libra asociacije

Pisali smo že o temu, da namerava Marck Zuckerburg zavladati tudi svetu kriptovalut. Facebook ima v planih spočeti novo globalno valuto, ki se bo imenovala Libra, v asociacijo pa je priklical kar nekaj velikih imen.

Libra je velik projekt z velikimi ambicijami, a pri uresničitvi je naletel na kar nekaj ovir. Problem je nastal pri regulaciji takšne valute in tako Francija kakor Nemčija sta se zavezali, da bosta blokirali poslovanje Libre v Evropi. Čeprav naj bi Libra začela delovati junija 2020, zna Facebook zamakniti njen izid na kasnejši datum.

Sedaj pa je asociacija izgubila tudi prvega člana, to je postal ameriški PayPal, ki je morda najbolj znano podjetje za transakcijo plačil. Paypal je izjavil, da izstopa od nadaljnjega sodelovanja in se bo raje osredotočil na svoje poslovanje, so pa pripravljeni za nadaljnji dialog glede sodelovanja v prihodnosti.

O izstopu razmišljata tudi Visa in Mastercard, saj ne želita nase privleči oči regulatorjev.

Libra ima še vedno 28 članov, med katerimi izstopajo Uber, Lyft ter Spotify. Asociacija je sporočila, da se veselijo prvega sestanka z vsemi člani, tam pa bodo tudi razpravljali o 1500 posameznih podjetjih, ki so izkazala močan interes za sodelovanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime