Sony uradno napovedal PlayStation 5

Sony je vendarle razkril nove in predvsem pomembne informacije glede naslednje njihove konzole, katera je bila sicer že potrjena, a vseeno zavita v plast skrivnosti.

Nova konzola se bo nepresenetljivo imenovala preprosto PlayStation 5.

Igralce čaka kar poštena nadgradnja. Poleg nadgrajenih strojnih sposobnosti, bo zadeva vsebovala tudi povsem prenovljen uporabniški vmesnik, ki naj bi nam omogočal precej lažje pridruževanje v večigralske spopade, saj bomo dobivali obvestila, ko se bodo naši prijatelji nahajali v napetih obračunih.

Močno bodo nadgrajeni tudi kontrolerji. Ti bodo sedaj vsebovali povezavo USB-C, sistem vibriranja pa bo zamenjala tehnologija “Haptic Feedback”. To bo igralcem omogočalo, da dobijo veliko bolj natančne povratne učinke. Kontroler bo poskakoval kot nor, ko se bomo denimo z avtom zaleteli v steno, a bo ponujal tudi druge, bolj občutljive vibracije. Tako boste denimo lahko čutili, ko bo vaš karakter tekel skozi različen teren. Trava bo dajala drug občutek kot pa tekanje po betonu. Nadgrajeni bodo tudi sprožilci, saj bo vgrajena upornost. Ko bo igralec recimo nategnil lok, bo sprožilec težji za pritisk, enako pa se bodo ti lahko prilagodili za različna orožja.

Novi dualshock kontrolerji bodo vsebovali tudi večjo baterijo in bodo tako tudi težji, a Sony pravi, da bodo vseeno lažji od Xbox kontrolerjev.

Podprta bo tudi tehnologija ray tracing. Tako ne bo vgrajena samo programska, kot je bilo namigovano prej, ampak strojno. Ray tracing je očitno res prihodnost in pravo veselje bo videti, kako bodo to tehnologijo izkoristile vse prihajajoče ekskluzive.

Mimogrede, se spomnite tistih konceptnih risb, ki naj bi kazale končno podobo nove konzole in so jo vsi označili kot samo prototip? Zadeva je očitno resnična. Spletna stran Wired je objavila ogromen članek, kjer so se poglobili v PlayStation 5 in v živo so lahko videli tudi konzolo. Ta naj bi po njihovih besedah močno spominjala na tisto, iz risb, ki so se pojavile na spletu.

Dobili smo tudi uraden datum izida. PlayStation 5 bo na svet privekal proti koncu 2020 in Sony bo za prodajo izkoristil božično nakupovalno mrzlico.

Več si lahko preberete na njihovem uradnem blog prispevku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime