Riot zanikal obtožbe glede cenzuriranja imena Hong Kong

Kitajska in njihova cenzura ameriške igričarske in filmske industrije je trenutna vroča tema, ki ne bo kmalu ugasnila. V škripcih se je nedavno znašel tudi Riot, ki skrbi za popularno večigralsko igro League of Legends.

Težave so se začele v nedavnem intervjuju, ko so se v studiu napovedovalci pogovarjali o ekipi Hong Kong Attitude. Eden od njih je med prenosom v živo izrekel polno ime ekipe, a se nato hitro popravil na kratice HKA.

Na Redditu se je pojavilo še več takih primerov, ko so napovedovalci uporabljali okrajšave, kot lahko vidite na spodnjih primerih.

Seveda so se takoj pojavili strahovi, da je Tencent vplival na Riot in prisilil vse napovedovalce, da se izogibajo imenu Hong Kong, pa čeprav je bila še vedno prisotna grafična podoba ekipnega imena.

Glede na posnetke je zadeva na moč sumljiva, a Riot zanika vse obtožbe. Vodja njihovih odnosov s skupnostjo, Ryan Rigney, je na Twitterju podal uradno izjavo.

Povedal je, da Hong Kong ekipo ekipo včasih kličejo s polnim imenom, včasih pa s kraticami. To naj bi se dogajalo z vsemi ekipami in ne samo s HKA, tako da v ozadju naj ne bi tičalo nobenih zlih namenov.

Povedal je še, da se ne izogibajo imena Hong Kong in da bi raje, da se vse ekipe kliče po polnemu imenu. Glede teh pravil vlada zmeda tako pri samemu osebju kot tudi napovedovalcih, zato bodo slednje za bodoče intervjuje bolje pripravili.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime