Blizzardovi zaposleni protestno zapustili svoje pisarne

Zadnja dva dni v igričarskih krogih vlada prava zmešnjava.

Blizzardova poteza, ko je zaradi politične izjave igralca Blitzchung glede protestov v Hong Kongu, je dosegla vse kotičke interneta. Razvijalec je namreč igralcu odvzel nagrado ter ga iz igre Hearthstone odstranil za eno leto, to pa naj bi storil v poklon kitajskim vladarjem.

Igričarska skupnost je več kot razburjena. Veliko se jih je povsem odreklo Blizzardovim igram, zato so preklicali svoje naročnine na World of Warcraft in pričeli z brisanjem vseh svojih profilnih podatkov. Blizzard se je na slednjo potezo že odzval in od sedaj dalje morajo uporabniki za izbris svojih podatkov poslati sliko osebnega dokumenta, s tem pa razvijalec poskuša zajeziti odhod uporabniške baze.

Razburjeni so tudi zaposleni pri Blizzardu.

Pred njihovimi pisarnami se nahaja velik kip Orka, pod njim pa se nahajata napisa “Razmišljajmo globalno” in “Vsak glas šteje”. Nekdo je ta dva napisa prekril z listom, sedaj pa so zaposleni naredili še korak naprej.

Nek zaposleni je povedal, da je skozi dan pisarne zapustilo med ducat in 30 ljudi, zaposleni pa so se nato protestno zbrali ob kipu.

Anonimni delavec je podal izjavo, da ga je bila Blizzardova poteza nagnusna, a da jih ni preveč presenetila. Podjetje namreč iz Kitajske zasluži ogromno denarja in sedaj se je razvijalec znašel v čudnemu položaju, kjer njegovi zaposleni ne morejo podpirati njegovih vrednosti.

Kitajska in njihova cenzura vsega, kar se tiče protestov v Hong Kongu, se je preselila povsod. Pisali smo o cenzuri zadnje epizode South Parka ter problemov, ki so nastali v ligi NBA. Zadnje čase se pojavljajo tudi dodatne vragolije, kot je denimo sprememba vizualne podobe jakne, katero v novem filmu Top Gun nosi Maverick. Tajvanska in Japonska zastava je bila namreč spremenjena, razlog pa naj bi bilo dejstvo, da za distribucijo filma skrbi kitajsko podjetje Tencent, ki je očitno sprožilo svojo moč in zadevo cenzuriralo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime