Blizzardovi zaposleni protestno zapustili svoje pisarne

Zadnja dva dni v igričarskih krogih vlada prava zmešnjava.

Blizzardova poteza, ko je zaradi politične izjave igralca Blitzchung glede protestov v Hong Kongu, je dosegla vse kotičke interneta. Razvijalec je namreč igralcu odvzel nagrado ter ga iz igre Hearthstone odstranil za eno leto, to pa naj bi storil v poklon kitajskim vladarjem.

Igričarska skupnost je več kot razburjena. Veliko se jih je povsem odreklo Blizzardovim igram, zato so preklicali svoje naročnine na World of Warcraft in pričeli z brisanjem vseh svojih profilnih podatkov. Blizzard se je na slednjo potezo že odzval in od sedaj dalje morajo uporabniki za izbris svojih podatkov poslati sliko osebnega dokumenta, s tem pa razvijalec poskuša zajeziti odhod uporabniške baze.

Razburjeni so tudi zaposleni pri Blizzardu.

Pred njihovimi pisarnami se nahaja velik kip Orka, pod njim pa se nahajata napisa “Razmišljajmo globalno” in “Vsak glas šteje”. Nekdo je ta dva napisa prekril z listom, sedaj pa so zaposleni naredili še korak naprej.

Nek zaposleni je povedal, da je skozi dan pisarne zapustilo med ducat in 30 ljudi, zaposleni pa so se nato protestno zbrali ob kipu.

Anonimni delavec je podal izjavo, da ga je bila Blizzardova poteza nagnusna, a da jih ni preveč presenetila. Podjetje namreč iz Kitajske zasluži ogromno denarja in sedaj se je razvijalec znašel v čudnemu položaju, kjer njegovi zaposleni ne morejo podpirati njegovih vrednosti.

Kitajska in njihova cenzura vsega, kar se tiče protestov v Hong Kongu, se je preselila povsod. Pisali smo o cenzuri zadnje epizode South Parka ter problemov, ki so nastali v ligi NBA. Zadnje čase se pojavljajo tudi dodatne vragolije, kot je denimo sprememba vizualne podobe jakne, katero v novem filmu Top Gun nosi Maverick. Tajvanska in Japonska zastava je bila namreč spremenjena, razlog pa naj bi bilo dejstvo, da za distribucijo filma skrbi kitajsko podjetje Tencent, ki je očitno sprožilo svojo moč in zadevo cenzuriralo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!