Facebookova Libra doživela nov udarec, saj so jo zapustila nova, velika podjetja

Nedolgo tega smo pisali o temu, da Libri, nova kriptovaluti, ki jo je zasnoval Facebook, ne gre ravno vse po načrtih. Asociacijo, ki jo je predstavljalo več večjih partnerjev je namreč zapustil PayPal, ugibali pa smo, da znajo isto potezo kmalu storiti tudi ostali.

In to se je izkazalo za pravilno napoved, a tudi nas je presenetilo, kdo vse je odkorakal stran.

Iz asociacije so namreč naenkrat odkorakala velika imena kot so Mastercard, Visa, Stripe, Mercado Pago, eBay in Booking Holdings. To je velik udarec za Libro, ki dodatnih polen pod nogami trenutno ne potrebuje.

Probleme ji namreč dela regulacija valute po celemu svetu in Francija ter Nemčija sta se že zaobljubili, da se bosta borili proti nastopu Libre v Evropi.

Vsi bivši partnerji so pojasnili, da se bodo raje trenutno posvetili svojim zadevam, a da bodo budno spremljali Libro in da je nadaljnje sodelovanje odvisno od večih faktorjev. Glavni med njimi je seveda to, da Libra zadovolji vse regulative in lansira s “čistim krožnikom”.

Bivši predsednik PayPala, David Marcus, se je zahvalil Mastercardu in Visi, da sta kljub pritisku tako dolgo vztrajala. Povedal je še, da to vsekakor niso dobre novice na kratki rok, a da nad Libro še ne gre obupati, saj vedo da so na pravi poti, ker se je na njih izvršilo toliko pritiska.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!