Xiaomi sedaj dela tudi gaming monitorje

Če ste vsaj kolikor toliko v koraku s časom in v svojo hišo prinesete kakšno tehnološko igračko, potem se pri vas zagotovo nahaja vsaj en izdelek kitajskega podjetja Xiaomi.

Ti so znani predvsem po svojih pametnih telefonih, katerih je glavna prednost nizka cena za sorazmerno dobro kvaliteto. Od takrat so svoje roke stegnili še na druge izdelke, kot so denimo pametna športne ure in tehtnice, njihov logotip pa lahko najdemo celo na električnih skuterjih.

Sedaj želijo vstopiti še v svet igričarstva in tako so predstavili svoj pri uradni monitor.

V bistvu nameravajo izdati dva različna zaslona, razlikovala pa se bosta samo po velikost. Oba spadata pod oznako Mi Surface, večji od njiju pa bo v diagonalo meril spoštljivih 34 inčev. Krasila ga bo ločljivost 3440×1440 v razmerju 21:9. Dodana bo še 144Hz osveževalna frekvenca z odzivnim časom 4 ms, za češnjo na vrhu pa bo prisotna tudi tehnologija AMD FreeSync.

Kdo točno bo izdelal sam panel še ni znano, a govorice pravijo, da bo za to poskrbel Samsung.

Manjši bratec bo vseboval identične specifikacije, le da bo tu velikost 23,8 inčev, ločljivost pa se bo ustavila pri 1920×1080.

Ni še znano, ali bo Xiaomi Mi Surface izdal izven Kitajske, čeprav cena izgleda vzpodbudno. 34-inčnež bo stal okoli 317 evrov, manjša izvedenka pa vsega 88 evropskih bankovcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime