Steam vas bo sedaj vprašal, če želite po igranju spremeniti recenzijo igre

Najnovejša beta verzija Steam se je namenila spremeniti predvsem razdelek, kjer hranimo vse svoje digitalne igre, a očitno posodobitev prinaša še druge, manj znane skrivnosti.

Steam že dolgo časa vsebuje recenzije za vsako igro, katero lahko doda vsak igralec, ki ima naslov v svoji lasti. Zadeva seveda ni perfektna, saj se nekateri spravijo oceniti špil z zelo negativno oceno, pa čeprav so z njo preživeli komaj kakšno uro. Igralci sistem tudi izkoriščajo tudi za druge stvari, kot je denimo masovno, negativno ocenjevanje iger založnika, ki je morda nedavno spočel kakšno neumnost. Igra Borderlands 2 je bila deležna navala negativnih ocen, ko je razvijalec Gearbox oznanil, da bo tretji del postal eksluziva za trgovino Epic Games.

Valve se zaveda, da ima sistem težave, zato vpeljuje določene novosti. Igralci so začeli poročati, da jih je Steam povprašal, če želijo spremeniti oceno igre, ki so jo že opisali. To se sproži specifično v primerih, ko je igralec po samo parih urah oddal oceno, nato pa v to isto igro vložil še nadalje ure.

Prvi je to novost opisal uporabnik Reddita, ki je Destiny 2 opisal po samo štirih urah. Nato je v igro vložil še dodatnih 93 ur in Steam mu je poslal obvestilo, če bi nemara želel spremeniti svojo recenzijo. Enako se je zgodilo še enemu igralcu, ki je dobil enako obvestilo, potem ko je v Hitman 2 vložil 63 ur.

Pozivanje ko posodobitvi opisa je dobrodošla novost, saj mnogokrat igralci zaradi jeze preveč zaletavo oddajo oceno, potem ko pa zadevo prespijo, pa znajo imeti povsem drugačno mnenje, igra pa vseeno trpi nepošteno negativno oceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime