World of Warcraft bo popolnoma spremenil sistem stopnjevanja

BlizzCon je za nami in razvijalec Blizzard je prikazal marsikaj, med njimi tudi novi dodatek Shadowlands, ki nas bo končno popeljal v deželo mrtvih.

Dobili smo zanimiv kinematografični napovednik, prikazali pa so tudi nekaj igranja. Razvijalec je na posebni konferenci razodel dodatne podrobnosti in Shadowlands bo tako mogoče postal najbolj pomemben dogodek v zgodovini serije.

Najbolj opazna sprememba je predvsem sistem stopnjevanja. Igralci lahko sedaj napredujejo do stopnje 120, a je zadeva precej zmedena, še posebej na področju spremljanja štorije. Igralci so velikokrat pri prihodu na različna območja, kjer se odvijajo dodatki tipa The Burning Crusade ali Wrath of the Lich King, bili že previsoke stopnje in tako niso izkusili vse zgodbe, ki jim je bila ponujena iz strani razvijalcev.

Shadowlands bo ta sistem povsem spremenil. Vsi novi igralci bodo svoje potovanje začeli na novem otoku Exile’s Reach, kjer se bodo skozi prvih deset stopenj dobro seznanili z igrinimi mehanikami. Na koncu vas bo pričakal temnica, kjer boste morali rešiti svoje prijatelje iz krempljev zlobnega ogra, ki jih želi žrtvovati antičnemu zmaju. Blizzard se ne bo znebil začetnih con vseh frakcij in obstoječi igralci boste lahko za svoje “alte” še vedno izbrali svoje stara območja.

Ko enkrat dosežete 10. stopnjo, se boste lahko pogovorili s karakterjem Chromijem, ta pa vam bo nato odprl portal, kjer boste lahko izbrali eno od do sedaj izdanih razširitev. Tam bo vaš karakter dosegel stopnjo 50, nato pa boste lahko stopili v svet Shadowlands, ki bo imel maksimalno stopnjo 60.

Blizzard želi na ta način omogočiti preigravanje celotne zgodbe, ki smo jo v vseh teh letih dobili preko bogatih razširitev ter s tem v igro privabiti nove igralce.

Blizzard je v proslavitev 25. letnice Warcraft franšize spočel tudi nov video, ki lepo prikaže celotno zgodovino tega neverjetno popularnega MMO-ja

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime