Ninja in Dr DisRespect izjavila, da je Epic pri odstranitvi FaZe Jarvisa močno pretiraval

Pisali smo o temu, kako je mladi YouTube zvezdnik FaZe Jarvis nekaj dni nazaj doletela huda kazen iz strani razvijalca Epic. Ustvarjalec vsebine si je privoščil nespametno potezo, ko je svoji publiki pokazal uporabo goljufije “aimbot” v igri Fortnite in razvijalec ga je zaradi tega za vedno odstranil iz igre.

To je precej velik udarec za YouTuberja in njegovo kariero, ki pa je ni tako lahko zaobiti. Jarvis je prejel IP ban, kar pomeni, da iz njegovega domačega naslova ne more več igrati Fortnita. Seveda se da IP spremeniti in tako zopet pridobiti dostop v igro, a problem nastopi, če bo Jarvis zopet začel kazati svoje posnetke na YouTubu, saj ga bo Epic preprosto ponovno odstranil iz igre glede na to, kar bo videl v posnetku (ime karakterja in nasprotnikov ga bo zlahka identificiralo.)

Kazen je precej stroga, kar je potrdil tudi Mixer zvezdnik Ninja. Ta je v svojemu nedavnemu prenosu v živo označil Jarvisova dejanja za neumna, a gre za mladeniča, ki bo pač naredil kakšno traparijo.

Strinja se, da bi Jarvis moral biti kaznovan, a glede na to, da gre za ustvarjalca vsebine za Fortnite, ki ima veliko sledilcev, bi mu mogoče morali soditi malce drugače.

Po njegovem mnenju, bi ga moral Epic udariti po prstih in mu za določen čas morali prepovedati sodelovanje na turnirjih ali pa mu odstranitev zmanjšati na pol leta.

Povedal je še, da je veliko ljudi storilo veliko hujše stvari, pa jih ni doletele nobena kazen. Ob tem se je obregnil ob Logan Paula, ki je na YouTubu kazal mrtva telesa obešencev v japonskem gozdu, a mu YouTube nato ni naložil nobenih posledic.

Podobnega mnenja je tudi Twitch zvezdnik Dr DisRespect. V svojem prenosu je izjavil, da ker je Jarvis kazal goljufijo samo kot vsebino za svoje gledalce in ne za tekmovanje v turnirjih, je kazen povsem previsoka. Pozornost je usmeril tudi na goljufanje dveh tekmovalcev, ki slišita na ime XXif and Ronaldo. Oba sta goljufala na Fortnite World Cup turnirju, pa sta bila odstranjena iz igre samo za dva tedna.

Epic zaenkrat stoji za svojo odločitvijo, FaZe Jarvis pa je povedal, da je njegova kariera še daleč od končane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime