Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

Call of Duty: Mobile v prvem mesecu doživel 148 milijonov prenosov in zaslužil 54 milijonov dolarjev

Mobilne naprave postajajo čedalje močnejše in ni potem presenetljivo, da se veliko ljudi odloča svoje igričarska doživetja opraviti kar na svojemu telefonu.

Da se v tej panogi obrača ogromno denarja sta napovedali battle royale predstavnici PUBG in Fortnite, sedaj pa je svojo priložnost zatipal tudi založnik Activision, ki je na mobilne naprave poslal svojo igro Call of Duty Mobile.

In rezultati so naravnost osupljivi. Call of Duty Mobile je naravnost povozil svojo konkurenco in v prvem mesecu od izida nabral zavidljive številke.

Igro je preneslo 148 milijonov igralcev, kar Call of Duty Mobile postavi na drugo mesto najbolj prenesenih iger v prvem mesecu in tako zaostaja samo še za Pokemon GO. Samo 1. oktobra je igro preneslo 24 milijonov uporabnikov, to pa je prispevalo pri rekordu “najbolj prenesene igre v prvem tednu od izida”.

Špil so najraje prenašali Američani, ki so zaslužni za 16% prenosov, medtem ko se je na drugemu mestu znašla Indija z 11% deležem.

Zaslužek je bil ogromen, saj je COD Mobile do sedaj zaslužil 53.9 milijonov dolarjev, kjer so zopet največ zapravili Američani. Ti so zaslužni za 16% delež zaslužka, medtem ko so se na drugemu mestu znašli Japonci s 7%.

Prenosi so bili enakomerni med Android in iOS uporabniki, so Apple privrženci zapravili več in predstavljajo 60% zapravljenega denarja.

Če si pogledamo primerjavo s konkurenti, te praktično ni. Call of Duty Mobile je več kot podvojil prenose PUBG Mobile, ki so se v prvemu mesecu zaustavili pri 60 milijonih, Fortnite pa je daleč zadaj pri 35 milijonih prenosov.

Vse te številke je prispevala spletna stran Sensor Tower Store Intelligence, tam pa si lahko ogledate še bolj natančne podatke.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!