Minecraft dobil že 480 milijonov igralcev

Mislim, da je napočil čas, da Minecraft označimo za legendarno igro. Ta naslov si namreč povsem zasluži, saj je igra ob izidu leta 2011 preko svojih igralnih mehanik povsem obnorela svet.

Sedaj se piše 2019 in Minecraft ne samo da ne izgublja igralcev, postopoma postaja še bolj popularen. Igra je namreč po celemu svetu nabrala že 480 milijonov registriranih igralcev. To je toliko ljudi, da če bi bil Minecraft država, bi bila po številu prebivalcev tretja največja. Premagale bi jo samo Indija in Kitajska.

Slednji so zaslužni za velik delež igralne baze. Na kitajskem je namreč igra izšla leta 2017 in to v brezplačni obliki, od takrat pa je nabrala 300 milijonov igralcev.

Minecraft drži 112 milijonov mesečnih aktivnih igralcev, igra pa je bila v avgustu na ZDA trgu druga najbolje prodajana igra.

Špil ima tudi precej svetlo prihodnost. Nvidia bo v igro vnesla ray tracing učinke, kar bo precej poživilo Minecraftovo podobo, čaka pa nas tudi Nether posodobitev. Če vam je slučajno dovolj osnovne igre, se lahko veselite tudi novih delov kot sta denimo Minecraft Dungeon in Minecraft Earth.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime