Shenmue III recenzije bodo prišle šele dva dni po uradnemu izidu igre

Igra Shenmue III seže od samega začetka kopa v težavah, ki so razjezile predvsem oboževalsko bazo, katera že leta čaka na tretji del. Razvijalci so namreč svoj denar za razvoj nabrali na Kickstarter platformi in podpornikom je bilo obljubljeno, da bodo ob izidu dobili Steam ključ.

Ni vam treba 3x ugibati, kaj se je zgodilo potem. Na sceno je seveda vstopil Epic, razvijalcu ponudil lep kupček denarja in kar naenkrat je igra zapustila Steam in jo bodo PC igralci lahko zaganjali samo preko Epic Games platforme. Nekateri so se zaradi te poteze upravičeno razjezili in so zahtevali vračilo denarja, a tu so naleteli na nove težave, saj založnik že nabranega denarja ni želel dati stran od sebe. Na koncu so se le premislili, a zagotovo so vsa ta dogajanja rodile zamere, še preden je naslov sploh izšel.

Sedaj se je rodila nova kontroverzija. Urednik strani VG247, Kirk McKeand, je namreč na Twitterju sporočil zanimivo novico. Vsi opisovalci, ki jim je opisovalske kopije priskrbel založnik, bodo svoje recenzije lahko objavili šele 21. novembra – cela dva dni po temu, ko bo igra že na trgu.

Kirk je to dodatno razložil, da ta pravila veljajo samo za Združeno kraljestvo oz.morebiti celotno Evropo, medtem ko bodo Američani lahko svoje recenzije objavili na isti dan,ko se bo zgodil izid.

Zadeva je vsekakor čudna in nas spomni na tisti incident, ko so opisovalske kopije za Borderlands 3 prejeli samo Američani, medtem ko smo Evropejci ostali praznih rok. So ameriški novinarji več vredni od naših? Ali pa je tam lažje podkupiti opisovalce za boljše ocene?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime