Na črnem trgu se je pojavilo na tisoče ukradenih Disney+ računov

Nedolgo nazaj se je zagnal pretočni servis Disney+, ki naj bi bila največja konkurenca uveljavljenemu Netflixu. Platforma je pri prvemu delu naletela na nekaj težav, a zagon je bil več kot uspešen, saj je Disney že v prvemu dnevu nabral milijone novo ustvarjenih računov.

In veliko od teh se je nato znašlo na črnemu trgu, kjer se prodajajo za zelo nizke cene.

Takšno dogajanje ni nič novega, saj razni hekerski forumi redno prodajajo ukradene račune za platforme kot so denimo Netflix ali Spotify, je pa res, da se Disney+ računi prodajajo za višjo ceno. Ta še vedno ni visoka, saj si lahko svoj račun pridobite že za pičle 3 dolarje, vseeno pa je to višje od Netflixa, ki ga talajo tudi za samo 1 $.

Zanimivo pa je, da so računi bili ukradeni že par ur po temu, ko se je uporabnik prijavil na stran in plačal naročnino. Razlog za to ni neka varnostna luknja platforme, ampak človeška neumnost.

Veliko uporabnikov je namreč uporabljalo ista gesla za prijavo, ki so jih uporabili že drugod. Hekerji namreč hranijo kombinacijo e-poštnih naslovov in gesel in če se to spet pojavi nekje drugje, je vstop v račun mačji kašelj. Nekateri hekerji so nato še spremenili e-poštni naslov in tako legitimni uporabnik ni več mogel niti ponastaviti gesla.

Na Twitterju se je pojavilo že ogromno pritožb in nekaterim ni ostalo nič drugega kot pa klicanje po telefonu, kjer pa so naleteli na ogromne čakalne vrste.

Disney naj bi se že odzval in vgradil 2FA zaščito, tako da bodo nadaljnji vdori nekoliko težji kot prej.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!