Stadia dobila izidni napovednik in ta je povsem zmeden

Stadia je novi projekt podjetja Google in preko te platforme bo priljubljeni iskalnik poskušal prodreti v svet videoiger.

Poudarek na besedi “poskušal”, saj je zadeva že od samega začetka povsem zmedena in niti ni jasno, komu pravzaprav je namenjena.

Google Stadia je pretočni servis, preko katerega lahko na svoj brskalnik ali pa TV pretakate igro in jo igrate tako, da vam ni potrebno zgubljati časa z namestitvijo, iskanjem popravkov, za igranje pa ne potrebujete zmogljivega računalnika. Problem je, da morate igre kupiti v njihovi knjižnici, cene pa se ne razlikujejo od naslovov, ki jih lahko pridobite v digitalnih trgovinah. Poleg tega je njihova ponudba iger precej siromašna in čeprav je Google slednjo razširil na 22 iger, je to še vedno veliko premalo.

Stadia naj bi bila tako namenjena nedeljskim igralcem, ki jim je škoda denarja za PC ali konzolo. A vseeno neko strojno opremo boste potrebovali kot je denimo 4K televizor in Chromecast Ultra ter seveda močno internetno povezavo. K temu prištejte tudi stroške Stadia naročnine nakup iger in tako ste kmalu na ceni, ki bi jo odšteli za novo konzolo.

Celotni zmedi zagotovo ni pomagal izidni napovednik, ki je izšel včeraj. Ta je precej zanimiv, a v bistvu stranki ne razloži, kaj za vraga naj bi platforma sploh bila. In ne, zadeva še vedno ni na voljo v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

Bivša YouTube moderatorka toži Google, saj ji je služba pošteno načela duševno zdravje

Ko pomislimo na najhujše službe na svetu se nam pred oči prikradejo različne podobe. Sam se velikokrat spomnim na posnetek nekega ubogega...

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition je brezplačen na Epic Games trgovini

Pisali smo že o tem, da je upraviteljska strategija zabaviščnih parkov RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma skrivnostno poniknila iz prodajnih polic Steama. Kasneje...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!