Pokémon Sword and Shield je prodal 6 milijonov kopij v pičlih dveh dneh

Pokémon Sword and Shield je še pred izidom doživel veliko negativnih novic. Morda najbolj odmevna je tista, da tokrat razvijalec Game Freak v igro ni vključil vseh Pokemonov, ampak zgolj polovico njih.

Oboževalci so bili razburjeni in masovno prisegali, da igre ne bodo kupili in da je s Pokemon franšizo konec. A kakor se je že velikokrat izkazalo, je lahko samo peščica ljudi zelo glasna, medtem ko je za njimi masa ljudi, ki si je le želela novega igranja Pokemonov.

In ta masa je bila ogromna. Predvideval sem sicer, da se bodo novi Pokemoni prodali v ogromnih številkah, a končne cifre so se izkazale za naravnost gromozanske.

Nintendo je tako objavil, da je Sword and Shield v prvem tednu od izida prodal 6 milijonov kopij, kar je nora številka. A kasneje je prišlo pojasnilo, da je bilo to sprva mišljeno za zaključek tedna, saj je igra izšla v petek in so bile številke mišljene za konec tedna. To pomeni, da je igra prodala 6 milijonov kopij v pičlih dveh dneh.

Pokemon igre so recept za tiskanje denarja in sama kvaliteta igra, ki naj bi bila v Sword and Shield precej nižja od predhodnika (Let’s Go je prodal za polovico manj v prvem tednu), niti nima nekega vpliva na prodajo.

To je tudi rekordni izkupiček prvega tedna, ki ga je Nintendo zabeležil kadarkoli. Pred tem je na vrhu stala igra Smash Bros. Ultimate, ki je v prvem tednu prodala 5 milijonov izvodov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime