Smo končno dobili pravega prodajalca VR sistemov? Half-Life: Alyx uradno razkrit in zadeva izgleda fantastično

Po vseh letih čakanja, po vseh nepotrjenih govoricah in po vsemu živčnemu pričakovanju je sedaj končno napočil čas, da smo dobili vpogled v novo Half-Life igro.

Še kar malce težko verjamem, da se je Valve res končno zmigal ustvarjati novo igro, a pred sabo imam resnico. Half-Life: Alyx je postal včeraj uraden, saj je razvijalec napovednik prikazal na svojemu Twitter računu.

Zagotovo bo šlo komu v nos, da gre za VR igro, zaradi katere bodo primorani nabaviti VR sistem, a razvijalec je povedal, da ta šil preprosto ne bi deloval v navezi miške in tipkovnice.

Igra bo zgrajena na pogonu Source 2, zgodba pa se bo dogajala med prvim in drugim delom popularne Half-Life franšize. Prevzeli bomo vlogo Alyx, ki se bo združila z očetom Eli Vancom in skupaj bosta ustvarila odporniško gibanje proti zavojevalcu Combine.

Valve pravi, da čeprav gre za VR igro, bo Alyx ohranila vse tisto, kar je iz Half-Lifa naredilo legendarno igro. To pomeni napet boj, reševanje ugank, raziskovanje sveta in zanimivo zgodbo. Igra je bila že od začetka zasnovana kot VR naslov, zato bo izkoristila vse prednosti teh sistemov.

Razkrite so bile tudi minimalne sistemske zahteve, ki so sledeče:

  • OS: Windows 10
  • Procesor: Core i5-7500/Ryzen 5 1600
  • Spomin: 12 GB RAM-a
  • Grafična kartica: GTX 1060/RX 580 – 6 GB VRAMa

K tem zahtevam seveda prištejte še virtualno napravo, podprte pa bodo praktično vse: Index, Vive in Oculus Rift ter Quest.

Če ste morebiti ponosni lastnik naprave Index, boste igro prejeli povsem brezplačno. Ostali si lahko Half-Life: Alyx ogledate na Steamu, kjer jo lahko že prednaročite po trenutno znižani ceni 44,99 €.

Half-Life: Alyx izide marca 2020, spodaj pa si lahko ogledate odlični napovednik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime