Battleborn, nekdanji konkurent Overwatcha, izginil iz trgovin, saj se založnik pripravlja za pokop igre

Morda se sploh ne zavedate, da je bilo leto 2016 precej burno na področju herojskih večigralskih streljank. Maja tistega leta sta namreč na trgi prišli kar dve takšni igri: Battleborn in Overwatch.

Battleborn je na strežnike prilezel prvi in človek bi mislil, da bi bilo to dovolj, da bi igra prevzela levji delež igričarske baze pred konkurentom. A za Overwatchem stoji Blizzard in ko je izšel njihov izdelek, je Battleborn hipoma začel izgubljati igralce, dokler ni postal skroaj povsem pozabljen.

Razvijalec Gearbox ter založnik 2K sta igro poskušala rešiti leta 2017, saj so jo igralcem ponudili povsem brezplačno, a žal to ni bilo dovolj in razvijalec je kmalu oznanil, da Battleborn ne bo več dobival nove vsebine.

Zdaj se je 2K odločil, da igro dokončno pošlje Bogovom. V uradni objavi so naznanili, da je igra izginila iz vseh trgovin, tako da čeprav je brezplačna, je ne morete več prenesti na svoj PC. Razodeli so tudi naslednje korake: februarja 2020 ne bo več mogoče kupiti igrine valute Platinum, bo pa te cekinčke še vedno mogoče pridobiti preko igranja. Zadnji udarec bo prišel januarja 2021, ko se bodo strežniki dokončno izklopili. To pomeni,d a ne boste mogli več dostopati do igre, onemogočeno bo celo igranje tiste nekaj enoigralske vsebine.

Ne ostane nam drugega, kot pa da na koncu napišemo R.I.P. in prilepimo izidni napovednik, ki izvira iz časov, ko je bila igra še polna zdravja in upanja na lepši jutri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime