Star Citizen je sedaj zaslužil že preko 251 milijonov dolarjev zbranega denarja

Star Citizen je ena od iger, o kateri že dolgo pišemo in o kateri bomo tudi še dolgo tipkali po izidu, kadarkoli bo že ta napočil.

Špil, ki si je prvotno zadal zbrati 2 milijona dolarjev preko podpornikov, je ta cilj pustil v prahu že leta nazaj. Donacije so odprte še danes in prilivi denarcev se še sedaj niso ustavili.

Novembra se je odvil njihov dogodek CitizenCon in samo prejšnji mesec je razvijalec od podpornikov zbral kar 9 milijonov dolarjev. To je bilo dovolj, da je projekt presegel mejo 250 milijonov dolarjev, kar je številka, ki jo za razvoj potrebujejo največji AAA špili tipa GTA 5.

A Star Citizen se že dolgo koplje v kontroverzijah. Najbolj v oči bode dejstvo, da razvijalec že zdaj prodaja razne vesoljske križarke, ki stanejo tudi po tisoč dolarjev in zato je veliko ljudi igro označilo pod pojmom P2W. Nekateri tudi ugibajo, da bo špil ob izidu močno neprijazen do začetnikov, saj so igralci že sedaj v igro vložili ogromno denarja in bodo imeli ob uradnemu izidu veliko nepošteno prednost pred drugimi igralci.

Skrb vzbuja tudi neprestano zamikanje izidov, saj je špil imel originalni napovedan datum izida 2014, a od takrat je razvijalec neprestano dodajal novo vsebino, izid pa neprestano prestavljal. Sedaj se bliža konec 2019, špil pa je še vedno samo v alfa različici.

Dobra novica je, da je Star Citizen trenutno moč brezplačno preizkusiti, a pohitite, saj se bo ta ponudba iztekla že 5. decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime