Star Citizen je sedaj zaslužil že preko 251 milijonov dolarjev zbranega denarja

Star Citizen je ena od iger, o kateri že dolgo pišemo in o kateri bomo tudi še dolgo tipkali po izidu, kadarkoli bo že ta napočil.

Špil, ki si je prvotno zadal zbrati 2 milijona dolarjev preko podpornikov, je ta cilj pustil v prahu že leta nazaj. Donacije so odprte še danes in prilivi denarcev se še sedaj niso ustavili.

Novembra se je odvil njihov dogodek CitizenCon in samo prejšnji mesec je razvijalec od podpornikov zbral kar 9 milijonov dolarjev. To je bilo dovolj, da je projekt presegel mejo 250 milijonov dolarjev, kar je številka, ki jo za razvoj potrebujejo največji AAA špili tipa GTA 5.

A Star Citizen se že dolgo koplje v kontroverzijah. Najbolj v oči bode dejstvo, da razvijalec že zdaj prodaja razne vesoljske križarke, ki stanejo tudi po tisoč dolarjev in zato je veliko ljudi igro označilo pod pojmom P2W. Nekateri tudi ugibajo, da bo špil ob izidu močno neprijazen do začetnikov, saj so igralci že sedaj v igro vložili ogromno denarja in bodo imeli ob uradnemu izidu veliko nepošteno prednost pred drugimi igralci.

Skrb vzbuja tudi neprestano zamikanje izidov, saj je špil imel originalni napovedan datum izida 2014, a od takrat je razvijalec neprestano dodajal novo vsebino, izid pa neprestano prestavljal. Sedaj se bliža konec 2019, špil pa je še vedno samo v alfa različici.

Dobra novica je, da je Star Citizen trenutno moč brezplačno preizkusiti, a pohitite, saj se bo ta ponudba iztekla že 5. decembra.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!