Star Citizen je sedaj zaslužil že preko 251 milijonov dolarjev zbranega denarja

Star Citizen je ena od iger, o kateri že dolgo pišemo in o kateri bomo tudi še dolgo tipkali po izidu, kadarkoli bo že ta napočil.

Špil, ki si je prvotno zadal zbrati 2 milijona dolarjev preko podpornikov, je ta cilj pustil v prahu že leta nazaj. Donacije so odprte še danes in prilivi denarcev se še sedaj niso ustavili.

Novembra se je odvil njihov dogodek CitizenCon in samo prejšnji mesec je razvijalec od podpornikov zbral kar 9 milijonov dolarjev. To je bilo dovolj, da je projekt presegel mejo 250 milijonov dolarjev, kar je številka, ki jo za razvoj potrebujejo največji AAA špili tipa GTA 5.

A Star Citizen se že dolgo koplje v kontroverzijah. Najbolj v oči bode dejstvo, da razvijalec že zdaj prodaja razne vesoljske križarke, ki stanejo tudi po tisoč dolarjev in zato je veliko ljudi igro označilo pod pojmom P2W. Nekateri tudi ugibajo, da bo špil ob izidu močno neprijazen do začetnikov, saj so igralci že sedaj v igro vložili ogromno denarja in bodo imeli ob uradnemu izidu veliko nepošteno prednost pred drugimi igralci.

Skrb vzbuja tudi neprestano zamikanje izidov, saj je špil imel originalni napovedan datum izida 2014, a od takrat je razvijalec neprestano dodajal novo vsebino, izid pa neprestano prestavljal. Sedaj se bliža konec 2019, špil pa je še vedno samo v alfa različici.

Dobra novica je, da je Star Citizen trenutno moč brezplačno preizkusiti, a pohitite, saj se bo ta ponudba iztekla že 5. decembra.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Star Citizen lahko do začetka junija igrate brezplačno

Star Citizen je ena najbolj ambicioznih iger vseh časov, a ta njegova obsežnost zahteva svoj čas. In veliko, veliko denarja. Star Citizen...

Skyrim babica Shirley Curry se zaradi nesramnih komentarjev za nekaj časa poslavlja iz YouTuba

O Shirley Curry, ki je internetnemu svetu bolj znana kot Skyrim babica, smo že pisali. Gre za 82-letno igralko, ki je presneto...

Assassin’s Creed Valhalla bo vseboval raperske bitke

Sem precej velik privrženec televizijske serije Vikingi, a sem trenutno nanjo kar malce jezen. Kako je lahko serija, ki je drugače precej...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!