Razvijalec Riot bo moral zaradi spolne diskriminacije pri plačah ženskam izplačati 10 milijonov dolarjev

Razvijalec Riot, ki ga poznamo kot tistega, ki stoji za igro League of Legends, se je letos znašel v hudih škripcih. V javnost je namreč prišlo dejstvo, da v njihovih pisarnah močno škripa na morali, to pa je bila posledica spolne diskriminacije in seksualnega nadlegovanja.

Zaposleni so protestno zapustili svoje pisarne in Riot se je zavezal, da se bo izboljšal in da se takšne zadeve ne bodo več dogajale. A dvema ženskama je bilo dovolj neenakopravnosti že novembra 2018 in takrat sta proti Riotu vložili tožbo, saj je razvijalec kršil Kalifornijski zakonik, ki ne dopušča razlike v plačah med spoloma.

Tožba je bila zaključena avgusta letos, kjer sta obe strani prišli do skupnega dogovora, sedaj pa je znana tudi cena dajatve, ki jo bo moral izplačati Riot.

Ta bo moral okoli tisoč ženskam, ki so bile pri njih zaposlene od novembra 2014 izplačati 10 milijonov dolarjev odškodnine. Vsaka od žensk bo prejela svoj delež odškodnine, to pa se bo razlikovalo glede na status vsakega zaposlenega.

Glede na anonimne vire, naj bi se Riot sedaj res izboljšal glede spolne diskriminacije. Nekateri sicer pravijo, da bi lahko naredil več, a da se vsaj premika v lepšo prihodnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime