Tinder pravi, da se na njihovi platformi zagotovo nahajajo spolni prestopniki

Ste vedeli, da si popularne aplikacije za zmenkarije kot so Tinder, OkCupid in Plenty of Fish lasti eno podjetje, imenovano Match Group?

In ta razvijalec pri registriranju svojih uporabnikov ni upošteval, da se lahko na njihovo platformo prijavijo tudi kakšni izprijenci, z nasilno seksualno preteklostjo.

To je bilo sedaj tudi potrjeno, zahvaljujoč raziskavi, ki sta jo opravili ProPublica in Columbia Journalism Investigations. Ta je pod drobnogled vzela 150 prijavljenih napadov, ki so se zgodili potem, ko se je ujemajoči parček na Tinderju našel v resničnemu svetu.

Rezultati so pokazali, da je pri 10% teh napadov bil udeležen tudi registriran spolni prestopnik. Med njimi se je znašel tudi Michael Miller, ki je leta 2015 posilil žensko, to pa je spoznal ravno na OkCupidu. Potem, ko je bil obsojen, je na OkCupidu zopet ustvaril nov račun in spet je lahko brezskrbno uporabljal njihovo platformo. Še en takšen nasilnež je Seth Mull, za katerim je bogata zgodovina. Tip ima za sabo kar 17 let nasilne seksualne preteklosti, leta 2017 pa je začel uporabljati platformo Plenty of Fish. Tam se je istega leta ujel z neko žensko, ta pa ga je kasneje obtožila posilstva.

Predstavnik podjetja Match Group se je na obtožbe že odzval. Povedali so, da obtožbe nimajo prave podlage, saj takšni seksualni prestopniki pri njih niso zaželeni, niti jih ne tolerirajo. Žal pa zaenkrat nimajo na voljo dovolj orodij, kjer bi lahko pri uporabi aplikacije od vsakega preverili njegovo zgodovino. To naj bi se z napredkom tehnologije kmalu spremenilo v prihodnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime