Halo se je po vseh teh letih vrnil na PC in takoj na začetku zbral preko 130.000 istočasnih igralcev

Če ste oboževalec Halo serije, potem imate sedaj zagotovo v lasti že Xbox. Franšiza je namreč na PC-ju doživela samo predelavi prvih dveh delov, nakar je serija leta in leta bila zavezana ekskluzivno Xbox konzoli.

A to se je sedaj spremenilo, saj je Microsoft uvidel, da je PC ogromen trg, iz katerega bi se lahko nabralo nekaj dodatnih denarcev. Že nekaj časa nazaj so tako napovedali predelavo zbirke Halo: Master Chief Collection, katera v sebi vsebuje prav vse do sedaj izdane Halo igre.

PC predelava ne bo doživela vseh naslovov naenkrat, ampak se bodo ti zgodili postopoma. Prvi med njimi je Halo: Reach, kateri je izšel včeraj in ta je takoj nabral veliko število igralcev.

Reach za mnoge poseduje najboljšo kampanjo, a Halo serija je znana tudi po svoji večigralski komponenti. Včeraj, ko so končno zaživeli strežniki, je takoj v igro vstopilo ogromno igralcev, ker pa je igra izšla tudi na Steamu, lahko vidimo tudi nekatere številke.

Na vrhuncu slave je Reach vase sprejel preko 139.444 istočasnih igralcev, kar sicer ni rekord, a kaže na dejstvo, da ima Halo na PC-ju še ogromno privržencev. Te številke niso popolne, saj je igra na voljo tudi na Microsoftovem servisu Game Pass ter seveda na konzoli Xbox One. Večigralstvo je kompatibilno med Steam in Microsoft platformo, kar pomeni, da se igralci obeh verzij lahko udarijo na istemu strežniku, žal pa to ne velja za povezovanje z Xbox One igralci.

Naslednja igra iz Master Chief kolekcije bo prvi del Halo: Combat Evolved, beta testiranje zanj pa naj bi se začelo v začetku 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime