Ta igra vsebuje umetno inteligenco, ki sama spiše tekstovno avanturo med igranjem

Že dolgo časa trdim, da bi morala naslednja generacija konzol prinesti več kot samo lepo grafiko. Želim si razvoj res napredne umetne inteligence, ki bi v enoigralskih igrah poskrbela za živ svet, to pa bi izboljšalo predvsem aspekte enoigralskih iger. Si predstavljate Skyrim, kjer bi imeli vsi prebivalci realističen sistem obnašanja in bi sami hodili v razne temnice in vam tako izmaknili plen?

No, morda so to samo pobožne sanje, a tip z imenom Nick Walton je pokazal, da lahko že sedaj ustvarimo zanimive in napredne svetove, pa čeprav je to zaenkrat mogoče samo skozi tekst. Njegova igra AI Dungeon 2 se namreč igra kot tiste starostne avanture tipa Zork, kjer je moral igralec vpisovati specifične komande kot je denimo “use key on door”, le da tu lahko vtipkamo karkoli, samo da je v angleščini in računalnik se bo odzval.

Ne samo da se bo odzval, celo ustvaril bo povsem svojo avanturo, ki se bo odzivala na vaša vprašanja in dejanja. Nick je za vse to procesiranje izkoristil umetno inteligenco OpenAI in rezultati so precej impresivni, čeprav se zna umetnopametni inteligenci včasih malce zatakniti.

AI Dunegeon 2 lahko igrate kar v svojemu brskalniku, to pa lahko naredite preko sledeče povezave. V trenutku pisanja zadeva ni na voljo, saj so očitno ljudje masovno napadli igro in strežniki so postali neodzivni. A zagotovo se bo skozi dan zadeva normalizirala in spravila v tekoče delovanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Sem sprobal in je zadeva res huda. Cel čas sem imel občutek, kot da mi prava oseba na drugi strani odgovarja na vse, kar napišem. Včasih je kje kakšen manjši kiks se pojavil v sami besedi, ampak stavek je pa kljub napačni besedi imel smisel tistega, kakršen bi naj pričakoval odgovor AIja.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime