Minecraft na PlayStation 4 končno dobil podporo za igranje z igralci na PC-ju in Xbox-u

Crossplay oz. navzkrižno igranje je relativno nova zadeva, ki počasi pridobiva na popularnosti. Gre za to, da lahko večigralstvo poteka med igralci iz različnih platform kot so PC, Xbox One ali PlayStation 4. Tako imamo sedaj igre kot so Rocket League, Fortnite, PUBG in COD: Modern Warfare, igralci teh naslovov pa se lahko v večigralstvu spopadejo na istemu strežniku.

Sedaj je podporo za navzkrižno igranje dobil tudi Minecraft na konzoli PlayStation 4. Sony je od večjih igralcev najpočasnejši, ki vpelje to možnost igranja in tako je bilo tudi tokrat. A sedaj je zadeva končno omogočena in končno se lahko igralci iz Xboxa, PC-ja, Switcha ali pa celo mobilnih naprav povežete na isti strežnik. Od tega je izločena samo Java različice igre na PC-ju, ki tega ne podpira.

Nova različica igre se na PS4 imenuje Bedrock Edition, vsi kupci originala pa boste prejeli posodobitev brezplačno. To bo zagotovo samo še dvignilo popularnost te legendarne igre, ki trenutno po svetu šteje 112 milijonov aktivnih mesečnih igralcev, YouTube pa je v nedavnem Rewind posnetku priznal, da je Minecraft bil v letu 2019 bolj gledan kot Fortnite.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime