Applov novi Mac Pro sedaj v prodaji, polna konfiguracija vas bo stala 53.000 $ – brez monitorja

Ko je Apple junija razkril svojo novo delovno postajo, smo vedeli, da zadeva ne bo ravno poceni. Na to je namignilo dejstvo, da bo samo stojalo za monitor stalo dobrega jurja dolarjev, sedaj pa je Apple razkril še vse ostale denarne postavke za Mac Pro-ja.

Osnovna konfiguracija vas bo po denarnici usekala za 5.999 $, a trik te delovne postaje je, da jo lahko pošteno nadgradite. Če obkljukate prav vse nadgradnje, boste za popolno inačico odšteli čez 53.000 dolarjev, vseeno pa v to ceno ni vštet monitor.

Za nadgradnjo na najmočnejši, 28 jedrni procesor boste dodali 7.000 $, za spomin, ki doda 1.5 TB RAM-a pa dodatnih 15.000 zelencev. V osnovni konfiguraciji dobite samo 256 GB diska, za 4 TB shrambo pa boste vračunali 1.400 dolarjev, grafična nadgradnja na 2x Radeon Pro Vega II Duo pa bo zahtevala svojih 10.800 dolarjev. K temu lahko dodate še 2.000 $ za Apple Afterburner kartico.

Potem so tu še drugi dodatki kot je Magic Trackpad 2 za 150 $ ter koleščki za ohišje, ki veljajo 400 $. Programska oprema Final Cut Pro X in Logic Pro X veljata dodatnih 500 $.

Seveda bo vse to neuporabno, če nimate monitorja. Pro Display XDR lahko kupite v standardni ediciji za 4.999 $, za posebno Nano-texture Glass pa boste dodali jurja več. Mimogrede, slednja vsebuje poseben material in zaslon lahko čistite samo s posebno krpico, ki jo dobite ob ekranu. Če jo zgubite ali uničite, boste morali klicati na Applovo podporo za zamenjavo, ni pa še znano, kakšno ceno nosi Apple krpica™. Za monitor boste potrebovali še držalo, razen če nameravate Pro Display XDR nasloniti na steno, ta pa velja 999 $, VESA držalo pa vas bo opeklo še za dodatnih 199 $.

Seveda Mac Pro ni namenjen navadnim igričarjem, ampak ustvarjalcem, ki za zahtevne programe tipa After Effects potrebujejo najbolj zmogljivo konfiguracijo. Vseeno pa je zanimivo videti, kam lahko vse zapravite prislužene denarce, če ste slučajno naftni milijarder in se v dnevni sobi spotikate ob gore evrskih snopov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime