Naslednji Xbox uradno razkrit in zadeva močno spominja na PC stolp

Microsoft je včerajšnjo podelitev The Game Awards 2019 izkoristil za uradno najavo naslednika Xbox One konzole in tako smo dobili prvi vpogled v njegov izgled.

Konzola naslednje generacije bo nosila ime Xbox Series X, kar je zame osebno precej neumen in begajoč naziv. Obstaja namreč že konzola Xbox One X in to bo povzročilo samo dodatno zmedo pri potencialnih strankah. Roko na srce mi je bilo bolj ljubo prototipno ime Project Scarlett, a milijoni dolarjev razvoja so odločili, da je to bolj primerno ime.

Microsoft je očitno povsem zavezal imenu “box”, saj Series X dobesedno izgleda kot škatla. No, v bistvu bolj spominja na PC stolp, v kateremu bi bivala mini-ITX matična plošča. Dizajn je drugače čist in eleganten, na vrhu pa se bo nahajal zeleno obarvan izpuh, ki bo skrbel za hlajenje konzole. Glede na nedavne slike PlayStation 5 prototipa, ki ima ventialtorje nameščene povsod, je to precej minimalistična ventilacija. Kontroler bo očitno ostal kar isti, ali pa morda pri razvoju njega še niso dovolj daleč da bi ga pokazali publiki, zato so v posnetek vključili Xbox Elite Controller.

Dobra novica je, da ima Microsoft trenutno v lasti kar precej razvijalcev, saj se je v preteklemu letu odpravil po nakupih. Vsi ti delajo na ekskluzivah, ki bodo, če se bo nadaljeval trend izdajanja naslovov Microsofta, izšli tudi na Windows 10 trgovini in Steamu.

Konzola naslednje generacije Xbox Series X bo izšla čez nekje eno leto, ko se bo na trgu udaril s svojim večnim konkurentom – konzolo PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime