Naslednji Xbox se bo imenoval preprosto Xbox

Ah, ta Microsoft in njegova poimenovanja konzol. Medtem ko se Sony drži preprostega načela in vsako konzolo preprosto poimenuje samo s številko, so Američani drugega mnenja, zato morajo pri vsakemu izdelku nekaj mešetariti.

Tako smo imeli originalni Xbox ter nato Xbox 360, temu je nato sledil Xbox One, potem pa smo dobili Xbox One X in Xbox One S.

Za dodatno zmedo so poskrbeli pri uradnemu razkritju na letošnji podelitvi The Game Awards 2019, ko so prvič prikazali konzolo naslednje generacije, ta pa naj bi se imenovala Xbox Series X.

A v nedavnemu intervjuju za spletno stran Business Insider je predstavnik Microsofta izjavil, da temu ni tako. Xbox Series X je ime celotne linije izdelkov, ki jih bo prejela njihova serija konzol. To jim omogoča prodajo večih različnih konzol, kot so bile v trenutni generaciji X in S izvedenke, brez da bi se preveč zapletali v imena.

In kaj je potem uradno ime naslednje konzole? Preprosto: Xbox. Ker to očitno ne bo povzročilo zmede pri kupcih. Ob izidu res ne bi bil rad na mestu prodajalca, ko ga po telefonu pokliče stranka, saj se lahko zgodi nekaj takega kot na spodnji sliki.

-Hi, can I have a PlayStation 5 please.
-Yes, here you go, have a nice day.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime