Trumpa odstranili iz filma Sam doma 2

Božični časi na televizijskemu področju pomenijo samo eno: čaka nas ponovni ogled tradicionalnih filmov Sam doma. Prva dva dela te franšize sta skozi leta praktično postala sinonim za tiste božične filme, ki si jih je praktično morate ogledati, saj se vrtijo povsod. Osebno se mi zdi, da sta filma v zadnjih letih počasi bila zamenjana iz strani Harry Potter izdelkov, a to je tema za drug članek.

Zagotovo se spomnite, da v filmu Sam doma 2 kratko vlogo odigra tudi veleznani ameriški predsednik Donald Trump. Ta se pojavi v Plaza hotelu v New Yorku, ko ga na hodniku naš junak Kevin vpraša za smer recepcije in Donald mu prijazno pove, kam se točno mora odpraviti. Celotna scena traja 7 sekund in ni nič kaj preveč posebnega, je takšno manjše velikonočno jajce, ki nas je zabavalo dolgo nazaj.

Ti nedolžni časi iz leta 1992 so sedaj daleč za nami in danes je Trump predsednik ZDA in vsaka stvar okoli njega mora napolniti naslovnice časopisov. Tako sedaj po internetu odmeva poteza kanadske produkcijske hiše CBC, ki je preko televizorjev predvajala verzijo filma Sam doma 2, kjer je bila Trumpova vloga izrezana.

CBC pravi, da so sceno izrezali že leta 2014, še preden je Trump stopil na oblast in da poteza ni bila politično motivirana. Takrat so izrezali še nekaj dodatnih scen, ki niso bile bistvenega pomena za zgodbo in so tako skrajšali film za 8 minut.

A seveda Trump temu ne verjame. Za svojo odstranitev je obtožil kar premierja Kanade, Justin Trudeauja, s katerim sta v zadnjih časih naletela na manjšo bojno nogo. Trudeau se je namreč ponorčeval iz Trumpovih novinarskih konferenc, Američan pa ga je nato označil za dvoličneža.

Znamenita scena je še vedno živa na YouTubu in si jo lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime