Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

DOTA 2 izgublja igralce, DOTA Underlords izgubila celo 80% svoje igralne baze

DOTA 2 je za današnje razmere že precej star naslov, saj je izšel leta 2013. A za takšne e-športne igre velja razmišljanje, da bodo živele za vedno. Samo poglejte si denimo League of Legends, ki je danes močnejša kot kadarkoli prej in nedavno so porušili rekordno gledanost svojega svetovnega prvenstva Worlds 2019.

Žal pa DOTA 2 ne gre po korakih svojega največjega konkurenta, saj špilu številke postopoma padajo vse od leta 2016, ko so zabeležili vrhunec – takrat je igro naenkrat preigravalo preko milijon igralcev.

Tudi v letu 2019 je igri uspelo na vrhuncu prebiti magično mejo milijon igralcev, a povprečno so mesečno začeli izgubljati igralce.

Če primerjamo povprečno bazo v marcu, ko je igro povprečno igralo 586.505 igralcev, z decembrom, ko je v igro vstopilo samo 384.179 špilavcev, potem je upad igralcev očiten. Vrhunec iz marca, ko je Doto obiskalo preko milijona igralcev, se je v decembru spustil na samo 685.165 ljudi.

To so sicer še vedno velike številke, a zagotovo nižanje številk ni po godu razvijalcu Valve in ta bo moral nekaj storiti, če bo še vedno želel konkurirati Riotu.

Še huje gre njihovi Auto-Chess različici Dota Underlords. Špil je izšel junija 2019 in takrat nabral široko bazo sledilcev. Na vrhuncu jo je naenkrat preigravalo preko 200.000 igralcev in povprečno 76.000 ljudi, a samo v šestih mesecih od izida je baza uporabnikov padla za kar 90%.

V decembru se je tako v igri na vrhuncu na enkrat zabavalo vsega 18.664 igralcev, povprečno pa vsega 11.601. Underlords je tako več kot očitno izgubil bitko proti Riotovem konkurentu Teamfight Tactics, a če bo šlo tako naprej, zna Underlords postati drugi zaporedni Valov neuspeh, saj je Artifact že zdavnaj propadel. To kvartopirska igra je v enemu letu od izida izgubila skoraj vse igralce in jo je v zadnjih 30 dneh zagnalo vsega 200 igralcev.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!