Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

Baza Destiny 2 igralcev na Google Stadia platformi po enem mesecu padla za več kot polovico

Pretočni servis Google Stadia je pred izidom močno bobnal na marketinške zvonove, a potem ko je zadeva končno izšla, je vse nenadoma potihnilo.

Igralci nad platformo niso bili preveč navdušeni. Najprej jih je razočarala sama selekcija iger, ki je še vedno precej uboga. Drugo razočaranje je prišlo, ko so se nekateri uporabniki začeli pritoževati nad pregrevanjem svojim Google Chromecast naprav. In nenazadnje: zadeva še vedno ni na voljo povsod, tako da je v Sloveniji sploh ne moremo preizkusiti.

Čeprav je bila knjižnica iger manjša, je bilo med naslovi nekaj pomembnih izdelkov. Med njimi zagotovo izstopa Destiny 2, ki ga dobite brezplačno, če ste naročeni na Stadia Pro naročnino.

Žal pa igra hipoma izgublja igralce in malce več kot mesec po izidu je Destiny 2 na Stadii zapustilo več kot polovica igralcev.

Konec novembra je igro na platformi obiskovalo 19.400 igralcev in to je bil vrhunec obiskanosti, saj je bila takrat Stadia zunaj samo kakšen teden. Številke iz spletne strani Charlemagne.io pa kažejo brutalno realnost, saj je dober mesec kasneje prisotnih samo še 8.020 igralcev.

Čeprav je Destiny 2 zabeležil upad publike tudi na drugih platformah, je Stadia utrpela daleč največje izgube, saj že od začetka ni imela nekih bajnih številk. Destiny 2 na PC-ju je imel mesec nazaj 494.000 igralcev, v mesecu dni pa je ta številka padla na 437.000. Tudi to ni nezanemarljiv padec obiskanosti, a ga lažje pogoltneš, če igro še vedno igra skoraj pol milijona igralcev.

Kaj točno bo Stadia naredila, da si pridobi večjo uporabniško bazo še ni znano. Nekateri čakajo, da bo Google izdal brezplačno inačico, katera je napovedana za letos, a spet tam ne boste prejeli zraven nobene igre in jih bo potrebno kupiti. Prihodnost Stadie tako zaenkrat ni nič kaj preveč rožnata in zanimivo bo videti, če se bo Google premislil in na koncu celotno zadevo samo ugasnil.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!