Že letos naj bi dobili nov Nintendo Switch

Nintendo je s svojo zadnjo konzolo Nintendo Switch prav obnorel svet. Zadeva se prodaja zelo dobro, knjižnica se polni z vedno večjimi naslovi in vsa ta prenosljivost je samo velik plus, saj lahko igramo igre praktično kjerkoli želimo.

Tokrat so nam napovedali prihod nove konzole, ki naj bi začela masovno izdelavo že v prvi četrtini letošnjega leta. Žal se še ne ve ali bo šlo za popolnoma novo generacijo ali zgolj izboljšano različico obstoječe konzole, podobno kot sta to naredila konkurenta Sony in Microsoft.

Največ namigovanja leti na izboljšano različico, ki bi nosila oznako Pro. Proti večjim mišicam na tej strojno precej osiromašeni konzolici ne bi imeli nič proti, saj bi morda potem dobili predelave tudi grafično težjih naslovov kot je denimo Red Dead Redemption 2.

Spet nekateri analitiki predvidevajo, da od Pro modela ne bo nič, saj bi to hodilo v zelje originalni konzoli, Nintendo pa je letos že izdal novo verzijo, imenovano Switch Lite. Obe izvedenki se danes dobro prodajata in naj bi v letu 2020 dosegla rekordne zaslužke.

Nintendo Switch bo kmalu praznoval svoj tretji rojstni dan, saj je izšel marca 2017, a njegov obstoj ni šel brez težav. Lani so se začele pojavljati težave z vgrajenimi gobicami, ta problem je postal znan pod imenom “Joy-Con drift”, Nintendo pa je nekaj časa ponujal brezplačna popravila. To nekaterih ni zadovoljilo, zato je bila proti Japoncu celo vložena skupinska tožba, v katero je bil septembra 2019 vključen tudi Switch Lite, kateri naj bi vseboval enako strojno težavo, ki se je Nintendu ni zdelo vredno odpraviti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime