Sony predstavil svoj avto prihodnosti, imenovan Vision-S

Na letošnjemu sejmu CES 2020 v Las Vegasu je morda med vsemi proizvajalci najbolj presenetil Sony. Ta je proti koncu svoje konference na oder pripeljal svoj električni avto, ki ga je Japonec poimenoval Vision S.

Zadeva je presenetila vse prisotne, saj Sony v preteklosti niti približno ni nakazoval, da se želi podati v avtomobilsko industrijo in morda to še vedno drži. Vision-S naj bi prikazal Sonyjeve mišice na vseh različnih področjih, predstavljal pa naj bi tudi njihovo vizijo mobilne prihodnosti. Avtomobil zna tako ostati samo v svoji prototipni fazi in ne bo nikoli prešel v proizvodnjo, pa čeprav štirikolesnik ne izgleda napačno.

Vision-S vsebuje tehnologijo proizvajalcev kot so Bosch, BlackBerry in Nvidia, pri oblikovanju električnega avtomobila pa naj bi imel glavno besedo Magna, kateri naj bi razvil platformo za razvoj električnih avtomobilov, ki naj bi v prihodnosti lahko poganjala tudi terenska vozila.

Vision-S na zunaj spominja športni avto, notranjost pa je Sony povsem opremil z zasloni. Ti se nahajajo povsod: tako an armaturni plošči, kot tudi na zadnjih sedežih. Na notranji in zunanji strani počiva 33 CMOS senzorjev, potniki pa se bodo lahko pozabavali ob 360° zvoku ter povezljivostjo na internet. Ravno senzorji so morda unikatna lastnost tega avtomobila, saj bodo lahko s precej veliko zanesljivostjo lahko prebrali oznake ob cestah, vožnja pa bo udobna celo ob gosti megli.

Sony je na odru pustil veliko vprašanj, ki, vsaj tako upamo, ne ostanejo nerazrešena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime