Panasonic razkril VR napravo, ki dejansko izgleda kot samo navadna očala

VR tehnologija počasi pridobiva na svoji popularnosti, a zadeva še vedno ni tako prevzela celotnega sveta, kot so morda pričakovali največji proizvajalci teh sistemov.

Eden glavnih problemov pri adaptaciji takšnih naprav je cena ter tudi sama oblika. Ljudje so do nove tehnologije navadno nezaupljivi, še posebej takrat, ko si morajo na glavo povezniti neko črno čelado iz katere štrlijo kabli.

Zato proizvajalci delajo tudi na temu, da bi VR naprave izgledale prijazno tudi povsem običajnemu uporabniku. Velik korak na temu področju je že naredil Oculus Quest, ki se je znebil žic, na sejmu CES 2020 pa je svojo rešitev predstavil Panasonic.

Predstavili so napravo, ki morda najbolj spominja na očala za plavanje. A zadeva je precej manjša od običajnih VR naprav in izgleda kot nekaj, kar bi si lahko vsak brezskrbno nadel na glavo, brez da bi ga napadel klavstrofobičen občutek.

Očala še nimajo imena in Panasonic pravi, da gre samo za referenčni model. Povedali pa so, da bodo še naprej delali na teh tehnologiji in da želijo očala narediti pripravna za celo vrsto aplikacij kot je virtualni turizem ali pa gledanje športnih prenosov preko brezžične tehnologije 5G.

Spletna stran The Verge je imela možnost zadevo praktično preizkusiti in čeprav očala izgledajo impresivno, je prisotnih kar nekaj večjih minusov.

Ta VR ni brezžičen, tako da se iz sprednjega dela dva kabla povežeta na PC, to pa povzroči odvečno težo in tako očala neprestano drsijo iz nosa. Na sejmu je bil prisoten še en prototip, ki je imel samo en USB-C kabel, kateri je bil vključen na držalo očal, a ta žal ni deloval.

Očala imajo tudi manjši kot gledanja, kar naredi bolj okvirno sliko, je pa dobra novica, da znotraj bivata OLED ekrančka, katera odpravita zloglasen “Screen Door Effect”, vgrajena pa je celo podpora za HDR.

Panasonic je naredil prvi večji korak v zmanjšanju VR naprav in čeprav zadeva morda nikoli ne bo prispela na trg, je glavno to, da so naredili svojo pionirsko potezo, ki morda lahko postane zgled tudi drugim proizvajalcem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime