Epic Games bo podarjal igre tudi skozi leto 2020

Pri zadnjemu pregledu svoje Epic Games knjižnice sem naštel 50 naslovov in skoraj vsi ti so prišli iz brezplačnih ponudb, ki jih je Epic nudil skozi celotno leto 2019.

Razvijalec je s tem želel povečati svojo bazo uporabnikov in zagotovo jim je na svojo platformo uspelo privabiti lepo število igralcev. Vprašanje ostaja, koliko od teh je nato celo kupilo kakšne igro, a zadnja poročila ne kažejo lepe številke.

Igralci smo se tako kar malce razvadili in čeprav je Epic najprej izjavil, da bodo brezplačnice prihajale samo skozi 2019, so se očitno premislili in zastonjska zabava se bo nadaljevala tudi skozi letošnje leto.

Razvijalec je razkril tudi nekaj uradnih številk. Podarili so 73 iger, skupna vrednost teh pa je nanesla 1.455 $. To je privabilo 108 milijonov novih uporabnikov, ti pa so zapravili 680 milijonov dolarjev, a samo 251 milijonov od tega je šlo na račun razvijalcev, ki so Epicu obljubili ekskluzivno zavezanost.

Največja baza uporabnikov prihaja iz ZDA, ki šteje 17,24% celotnega trga, na drugemu mestu je Rusija z 10,15% in na tretjemu Kitajska z 8.36%.

Trenutno je med brezplačno ponudbo igra Sundered, ki jo bo kmalu nadomestil Horace.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime