TikTok je bil v 2019 druga najbolj prenesena aplikacija

Uradno sem “Boomer”, saj mi je aplikacija TikTok povsem odveč in v njej ne vidim ravno nekega smisla. A jaz sem stari prdec, ki za socialno interakcijo še vedno uporablja SMSe ter Messenger, tako da moje mnenje za 2020 ni vredno ničesar.

Kitajski TikTok je namreč hudo popularna zadeva. Glede na raziskavo spletne strani Sensor Tower je aplikacija lani zabeležila 700 milijonov prenosov, kar jo na lestvici priljubljenosti postavi na drugo mesto.

Pred njo je samo WhatsApp, ki je dosegel 850 milijonov prenosov, na tretjemu mestu pa je Facebook ter na četrtemu Messenger.

TikTok je v enemu letu zabeležil ogromno rast. Leta 2018 se je namreč nahajal na četrtemu mestu, a že takrat je bil večkrat prenesen kot Instagram.

Največ prenosov prihaja iz Indije, saj si je tam aplikacijo snelo kar 44% vseh uporabnikov. Na Kitajskem je priljubljenost malce padla, a domača zemlja je v zadnjem delu 2019 pridelala kar 78% vsega zaslužka.

Zanimivo je tudi, da je TikTok na Applovi trgovini daleč najbolj priljubljena aplikacija, na Google Play trgovini pa zaseda drugo mesto.

TikTok še nima povsem udejanjenega načina služenja, a kljub temu jim je lani v blagajne nakapljalo 176.9 milijonov dolarjev. Ni slabo za aplikacijo, ki v bistvu ponuja samo delanje kratkih posnetkov ob glasbeni spremljavi.

Mimogrede, čeprav mi TikTok ni ravno po godu, ne morem mimo posnetkov indijskega Jokerja, ki g lahko vidite spodaj v vsej svoji gloriji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime