Konami naj bi delal na dveh novih Silent Hill igrah

Silent Hill navdušenci lahko zadnje čase samo ljubosumno pogledujete proti nekdaj konkurenčni Resident Evil franšizi. Medtem ko založnik Capcom dela na predelavi tretjega dela, ki zaenkrat izgleda odlično in v svojih pisarnah skoraj zagotovo razvija tudi Resident Evil 8, je Silent Hill zaenkrat popolnoma mrtev.

Licenca spada pod založnika Konami, ta pa zaenkrat raje svoje napore vlaga v igralne avtomate, medtem ko mu igričarska industrija ne diši preveč. Zadnji obetavni projekt Silent Hills je bil zaradi spora z razvijalcem Hideo Kojimo preklican, njegov obetavni demo P.T. pa izbrisan iz PlayStation 4 trgovine.

A morda, samo morda namerava Konami zopet oživiti ime Silent Hill. Zaenkrat ni nič potrjenega in informacije prihajajo iz dveh neuradnih virov, ki pa nista povsem brez kredibilnosti.

Prvi vir je ResetEra uporabnik AestheticGamer, ki je dve leti nazaj slišal, da Konami išče razvijalce za dva nova Silent Hill projekta. Eden naj bi služil kot ponoven zagon celotne franšize, drugi pa naj bi deloval v epizodnemu formatu, ki bi spominjal na avanture razvijalca Telltale. Povedal je še, da bi znala biti projekta najavljena še letos, a da za to ne goji preveč upanja. AestheticGamer je enkrat prej že pravilno razkril informacije glede Resident Evil iger, tako da bi znalo biti na temu kaj resnice.

To govorico je nato dodatno potrdila spletna stran relyonhorror, ki naj bi od še enega samostojnega vira slišala, da je novi Silent Hill trenutno v aktivnem razvoju.

Upamo, da bo kaj iz tega, želimo pa si tudi, da bo Konami projektu namenil dovolj časa in proračuna, saj ne želimo na koncu dobiti samo igre, ki želi samo zaslužiti na račun slavnega imena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime