Konami naj bi delal na dveh novih Silent Hill igrah

Silent Hill navdušenci lahko zadnje čase samo ljubosumno pogledujete proti nekdaj konkurenčni Resident Evil franšizi. Medtem ko založnik Capcom dela na predelavi tretjega dela, ki zaenkrat izgleda odlično in v svojih pisarnah skoraj zagotovo razvija tudi Resident Evil 8, je Silent Hill zaenkrat popolnoma mrtev.

Licenca spada pod založnika Konami, ta pa zaenkrat raje svoje napore vlaga v igralne avtomate, medtem ko mu igričarska industrija ne diši preveč. Zadnji obetavni projekt Silent Hills je bil zaradi spora z razvijalcem Hideo Kojimo preklican, njegov obetavni demo P.T. pa izbrisan iz PlayStation 4 trgovine.

A morda, samo morda namerava Konami zopet oživiti ime Silent Hill. Zaenkrat ni nič potrjenega in informacije prihajajo iz dveh neuradnih virov, ki pa nista povsem brez kredibilnosti.

Prvi vir je ResetEra uporabnik AestheticGamer, ki je dve leti nazaj slišal, da Konami išče razvijalce za dva nova Silent Hill projekta. Eden naj bi služil kot ponoven zagon celotne franšize, drugi pa naj bi deloval v epizodnemu formatu, ki bi spominjal na avanture razvijalca Telltale. Povedal je še, da bi znala biti projekta najavljena še letos, a da za to ne goji preveč upanja. AestheticGamer je enkrat prej že pravilno razkril informacije glede Resident Evil iger, tako da bi znalo biti na temu kaj resnice.

To govorico je nato dodatno potrdila spletna stran relyonhorror, ki naj bi od še enega samostojnega vira slišala, da je novi Silent Hill trenutno v aktivnem razvoju.

Upamo, da bo kaj iz tega, želimo pa si tudi, da bo Konami projektu namenil dovolj časa in proračuna, saj ne želimo na koncu dobiti samo igre, ki želi samo zaslužiti na račun slavnega imena.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!