Paradox testira naročniški servis za svoje igre

Oboževalci “Grand” strategij ste zagotovo že seznanjeni z razvijalcem in založnikom Paradox. Ta se je namreč specializiral za izdelovanje strategij, ki bolj malo stavijo na vizualno podobo in vse vložijo v globoke, strateške mehanike, katere vam znajo hitro pogoltniti ure prostega časa.

Razvijalec je znan tudi po temu, da svoje igre po izidu obogati s celim kupom DLC-jev. Ti posamično niso preveč dragi a jih je kot mravelj in ko jih sešteješ vse skupaj, dobiš res visok cenovni davek.

Njihova igra Europa Universalis IV danes šteje že 7 let in v temu času je nabrala toliko DLC-jev, da bi za verzijo z vsemi dodatki danes plačali 238,34 €. In to je z vključenim 10% popustom!

Zato so pred kratkim potihem izdali posodobitev 1.29.4. Ta navidez ni dodala ničesar novega, a v datotekah je skrit novi naročniški model, ki bo sprva na voljo za testiranje peščici izbrancev.

Paradox priznava, da je težko uvesti nove igralce v njihove naslove, saj se ti ustrašijo skupne cene vseh DLC-jev. Naročniški model naj bi predlagali sami igralci in sedaj je ta postal realnost, pa čeprav je zaenkrat samo v testiranju.

Če bo zadeva uspešna, bo postala na voljo tudi za druge njihove igre. Crusader Kings 2 se denimo sooča z istim problemom, ki ga je Paradox lani poskušal omiliti s tem, da je osnovno igro spremenil v brezplačno ponudbo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

Dobili smo prve “prave” slike PlayStation 5 konzole

Kako je videti PlayStation 5 konzola ni več nobena skrivnost. Sony je namreč že dolgo tega pokazal obliko konzole in kontrolerja DualSense,...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!