Paradox testira naročniški servis za svoje igre

Oboževalci “Grand” strategij ste zagotovo že seznanjeni z razvijalcem in založnikom Paradox. Ta se je namreč specializiral za izdelovanje strategij, ki bolj malo stavijo na vizualno podobo in vse vložijo v globoke, strateške mehanike, katere vam znajo hitro pogoltniti ure prostega časa.

Razvijalec je znan tudi po temu, da svoje igre po izidu obogati s celim kupom DLC-jev. Ti posamično niso preveč dragi a jih je kot mravelj in ko jih sešteješ vse skupaj, dobiš res visok cenovni davek.

Njihova igra Europa Universalis IV danes šteje že 7 let in v temu času je nabrala toliko DLC-jev, da bi za verzijo z vsemi dodatki danes plačali 238,34 €. In to je z vključenim 10% popustom!

Zato so pred kratkim potihem izdali posodobitev 1.29.4. Ta navidez ni dodala ničesar novega, a v datotekah je skrit novi naročniški model, ki bo sprva na voljo za testiranje peščici izbrancev.

Paradox priznava, da je težko uvesti nove igralce v njihove naslove, saj se ti ustrašijo skupne cene vseh DLC-jev. Naročniški model naj bi predlagali sami igralci in sedaj je ta postal realnost, pa čeprav je zaenkrat samo v testiranju.

Če bo zadeva uspešna, bo postala na voljo tudi za druge njihove igre. Crusader Kings 2 se denimo sooča z istim problemom, ki ga je Paradox lani poskušal omiliti s tem, da je osnovno igro spremenil v brezplačno ponudbo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime