Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Linus že 10 let dnevno dela na zanimivi YouTube vsebini in od skromnih začetkov, kjer se je z ekipo grel v majhni garaži, je narasel v titanskega influencerja tehnološke industrije. Njegov YouTube kanal je pred kratkim presegel 10 milijonov naročnikov, kar je seveda ogromen dosežek. Do te številke ni prišel sam, saj je med rastjo kanala najel kar nekaj osebja in veliko med njimi tudi nastopa pred kamerami.

Njegovi gledalci so opazili, da je čedalje več njegovega osebja porinjenih v ospredje, medtem ko je Linus počasi začel izginjati v ozadje.

In to je bilo namerno, saj je Linus v emotivnemu prenosu v živo priznal, da že dlje časa razmišlja o upokojitvi. Njegov kanal mu je nanesel dovolj denarja, da je to postala realistična opcija, pa čeprav šteje vsega 33 let.

Razmišljanje o upokojitvi je sprožil dogodek, ko ga je kontaktirala organizacija Make-A-Wish. Ta na otrokom, ki se borijo s smrtonosnimi boleznimi izpolni še zadnjo željo in eden 12-letni bolnik si je želel srečati Linusa.

Zaradi resnosti njegovega zdravstvenega stanja je bilo srečanje v živo neizvedljivo, tako da je bil opravljen videoklic. Linusa je to srečanje razumljivo zelo potrlo in ga spodbudilo k razmišljanju o upokojitvi, saj bi tako lahko več kvalitetnega časa preživel s svojo družino.

Oboževalcem ni treba skrbeti, saj se priljubljeni YouTuber ne namerava še upokojiti, se bo pa spremenil njegov pristop do dela. Začel bo delati tisto, kar ga veseli in ne bo v temu poslu več iskal nekega namena. Hkrati pa je izjavil, da to ne pomeni, da se ne bo res kmalu upokojil, saj bo vse odvisno od tega, kako se bo obnesel njegov novi pristop do dela.

Zaenkrat izgleda, da se bodo posnetki nadaljevali kot do sedaj, a možno je, da bomo Linusa videli manj in bodo pred kamerami bolj prisotni člani njegove ekipe.

Linus se je naknadno še zahvalil vsem besedam podpore svojih sledilcev na Facebooku in očitno je njegov novi življenjski slog že v efektu.

Pol ure dolgi prenos v živo si lahko ogledate spodaj in zanimivo je, da je to že drugi YouTuber v januarju, ki je javno objavil umik iz scene. Nedolgo nazaj se je za nekaj časa poslovil PewDiePie in očitno je, da ostajanje na vrhu YouTube zahteva veliko osebnega žrtvovanja.

Watch I’ve been thinking of retiring from LinusTech on www.twitch.tv

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Sori … samo ta tip se zelo razume na računalnike … ni tako važen, kot na primer mrbeast … ga je zanimivo poslušati … MrBeast je pa še otrok, ki še nikoli ni bil v nobeni službi, zdaj, ko ima denarja, da ne ve kaj bi z njim, pa se na hipe prav norčuje z denarjem do revnih … še posebej, ko je rekel, da mu je zabavno gledati odzive “revnih” ljudi, če tudi je beast zelo inteligenten, kar se tiče money making… Ta linus vsaj ve kako se ceni denar …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime