Microsoft bil prisiljen izdati novo posodobitev za Windows 7, pa čeprav je že končal podporo

Microsoft si je privoščil velik spodrsljaj pri svojemu operacijskemu sistemu Windows 7. Za tega je že nekaj časa končal podporo in širom interneta so tekle solze uporabnikov, ki se bolj težko ločijo od svojega najljubšega operacijskega sistema.

Pred koncem podpore je razvijalec izdal še zadnje popravke in čeprav so vsi ti izgledali povsem običajno, je eden izmed njih povzročil kar veliko težav. Popravek KB4534310 je namreč pri nekaterih uporabnikih povzročil, da je njihovo ozadje postalo povsem črno.

To se je zgodilo samo v primerih, če je uporabnik za ozadje želel raztegniti določeno sliko, a očitno je bila težava dovolj velika, da je moral Microsoft izdati nujen popravek, pa čeprav naj bi se uradna podpora končala že nekaj časa nazaj.

Sprva so mislili posodobitev izdati samo za tiste, ki plačujejo za ESU oz. za razširjeno podporo operacijskega sistema Windows 7. Vendar so se nato premislili in popravek ponudili prav vsem. Navsezadnje je hrošč njihova kriva in malce hinavsko bi bilo zaračunavati evre za popravek, ki bi to napako odpravil.

Tistih, ki plačujejo dodatno podporo niti ni malo. Kakor pravi spletna stran The Verge takšne licence stanejo med 25 in 50 dolarjev, nemška vlada pa drži okoli 33.000 PC-jev, ki so še vedno na Windows 7. Microsoft jim bo za dodatno podporo izdal položnico v vrednosti 800.000 evrov, ta licenca pa velja samo za leto 2020.

Kljub temu naj bi obstajalo še milijone računalnikov na sedaj zapuščenemu operacijskemu sistemu in zagotovo nas bo kmalu pričakala zgodba hekerskega napada na večje podjetje, ki raje tvega, kot pa da bi nadgradila sistem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime