AMD bo svoje nove grafične kartice razkril 5. marca

AMD je prejšnje leto pridobil ogromno zmago na trgu procesorjev. Njihova serija Ryzen 5 3600 je hitro osvojila srca vseh igričarjev in na nemškemu trgu je AMD skorajda povsem prevzel trg svojemu večnemu tekmecu Intelu.

Drugače pa jim kaže na grafičnemu področju, kjer se nikakor ne morejo postaviti po robu NVIDII. Njihove grafične rešitve RX 5500, RX 5600 in RX 5700 strank niso ravno prepričale, prav tako pa AMD-ju ni uspelo iz vrha zbiti trenutnega prvaka RTX 2080 Ti. Da smo si na jasnem, njihove Navi kartice niso slabe, le trg se še zdaleč ni odzval tako dobro kot pa na njihove nove Ryzen procesorje.

Vendar to ne pomeni, da se je AMD predal. Načrtujejo izdajo naslednje serije grafičnih kartic, ki bodo zasnovane na arhitekturi RDNA2, katero bomo našli tudi v prihajajočih konzolah Xbox Series X in PlayStation 5.

Nove grafične kartice bodo zasnovane na 7nm proizvedenemu procesu in bodo podpirale famozni ray tracing, ki bo očitno vendarle postal standard industrije. Izvršilna direktorica AMD-ja, Lisa Su, je povedala, da lahko v letošnjemu letu pričakujemo osvežitev Navi grafičnih kartic in mnogo ljudi je začelo ugibati, da znamo dobiti nove izvedenke kartic RX linije, tako kot je to naredila NVIDIA preko svojih Super izvedenk. Očitno pa temu ne bo tako, saj bomo dobili povsem novo arhitekturo in s tem tudi grafične kartice.

Več bo znanega 5. marca, ko bo AMD držal dogodek Financial Analyst Day. Tisti mesec bona splošno zelo zanimiv za vse grafične radovedneže, saj bo konec meseca, med 22. in 26. marcem NVIDIA držala svojo konferenco GPU Technology Conference in morda zna AMD izkoristiti svoj datum, da tekmeca prehiti v oznanitvi novih grafičnih produktov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime